Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek

lubella
Nowoczesny rosół drobiowy z dodatkiem karmelizowanych rzodkiewek

0

1 / 1

Rosół - niby jedna potrawa, którą każdy doskonale zna, a jednak można ją przygotować na kilka sposobów. Karmelizowane rzodkiewki z mięta, były strzałem w dziesiątkę i dodały do dania przyjemnej słodyczy.

18

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

3 szt. marchew

2 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

0.50 szt. por

1 szt. cebula

1 pęcz. natka pietruszki

1 szt. filet z kury

6 szt. ziele angielskie

6 szt. pieprz ziarnisty

2 szt. liść laurowy

2 szcz. sól

5 l woda

1 pęcz. rzodkiewka

1 łyżka masło klarowane

1 łyżka miód płynny

1 szcz. sól, pieprz

1 opak. makaron lubella 5-jajeczna nitki

1 pęcz. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Umyte mięso zalewamy zimną wodą. Po zagotowaniu, łyżką cedzakową, zdejmujemy szumowiny.

2

Dodajemy warzywa, opaloną nad ogniem cebulę, przyprawy i na małym ogniu, gotujemy około godzinę.

3

Dodajemy natkę pietruszki i gotujemy kolejną godzinę.

4

Umyte rzodkiewki podsmażamy chwilę na klarowanym maśle. Dodajemy miód, miętę, solimy i pieprzymy i karmelizujemy.

5

Makaron Lubella Jajeczna 5 jaj nitki gotujemy 6 minut, po czym odsączamy go i przelewamy zimną wodą.

6

Do miseczek nalewamy porcję zupy. Podajemy z makaronem, kawałkami mięsa, marchewki i karmelizowanymi rzodkiewkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły