Muszle makaronowe faszerowane sałatką jajeczną

Krakus

Muszle makaronowe faszerowane sałatką jajeczną to efektowna i pyszna propozycja na imprezę, święta czy elegancki bufet. Wypełnione kremową mieszanką z jajek, tartego sera, kukurydzy i jabłka, z dodatkiem chrzanu i koperku, zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem. To idealna przekąska na zimno, którą przygotujesz szybko i bez pieczenia. Sprawdzą się świetnie jako przystawka na Wielkanoc, sylwestra lub rodzinne spotkanie. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Muszle makaronowe faszerowane sałatką jajeczną to efektowna i pyszna propozycja na imprezę, święta czy elegancki bufet. Wypełnione kremową mieszanką z jajek, tartego sera, kukurydzy i jabłka, z dodatkiem chrzanu i koperku, zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem. To idealna przekąska na zimno, którą przygotujesz szybko i bez pieczenia. Sprawdzą się świetnie jako przystawka na Wielkanoc, sylwestra lub rodzinne spotkanie. Życzymy smacznego!
8
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
20 porcji
Składniki
20 szt. muszle makaronowe
5 szt. jaja
200 g ser żółty starty
100 g kukurydza konserwowa
2 łyżka chrzan krakus
1 szt. jabłko
0.50 pęcz. koperek
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na dużych oczkach do miski.
Dodajemy pokrojone jabłko, ser żółty, kukurydzę, majonez, chrzan i koperek. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ostudzone muszle faszerujemy przygotowaną sałatką jajeczną, nakładając nadzienie łyżeczką.
Gotowe muszle serwujemy schłodzone.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.