Muszle makaronowe faszerowane sałatką jajeczną

Krakus
Muszle makaronowe faszerowane sałatką jajeczną

0

0 / 0

Muszle makaronowe faszerowane sałatką jajeczną to efektowna i pyszna propozycja na imprezę, święta czy elegancki bufet. Wypełnione kremową mieszanką z jajek, tartego sera, kukurydzy i jabłka, z dodatkiem chrzanu i koperku, zachwycają zarówno smakiem, jak i wyglądem. To idealna przekąska na zimno, którą przygotujesz szybko i bez pieczenia. Sprawdzą się świetnie jako przystawka na Wielkanoc, sylwestra lub rodzinne spotkanie. Życzymy smacznego!

8

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

20 szt. muszle makaronowe

5 szt. jaja

200 g ser żółty starty

100 g kukurydza konserwowa

2 łyżka chrzan krakus

1 szt. jabłko

0.50 pęcz. koperek

1 szczyp. pieprz i sól do smaku

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i studzimy.

2

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na dużych oczkach do miski.

3

Dodajemy pokrojone jabłko, ser żółty, kukurydzę, majonez, chrzan i koperek. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

4

Ostudzone muszle faszerujemy przygotowaną sałatką jajeczną, nakładając nadzienie łyżeczką.

5

Gotowe muszle serwujemy schłodzone.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły