Muffiny czekoladowe

decomorreno
Muffiny czekoladowe

0

4.4 / 5

Nasz przepis na muffiny czekoladowe to świetne rozwiązanie na każdą okazję, gdyż do ich wygodnego smakowania nie są potrzebne ani talerze ani sztućce. Babeczki są wilgotne i delikatne, a intensywnie czekoladowego smaku nadaje im niezawodne kakao Decomorreno. Dosłownie rozpływają się w ustach! Jesteśmy przekonani, że nasze czekoladowe muffinki zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Na widok takich łakoci nie sposób się nie uśmiechnąć :)

13

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

500 śmietana 36%

120 g kakao decomorreno

65 g cukier

1 szcz. sól

240 pęcz. mąka pszenna tortowa lubella

80 g kakao decomorreno

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 szcz. sól

240 g cukier brązowy

300 maślanka

2 szt. jaja

120 g masło

1 szkl. gorzka czekolada starta

Przygotowanie


1

Śmietankę podgrzej, dodaj cukier oraz kakao i wymieszaj dokładnie. Odstaw do ostygnięcia, następnie przykryj folią i włóż do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.

2

Wymieszaj mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia i sól. Wlej maślankę, jajka oraz rozpuszczone masło, wymieszaj i na koniec dodaj posiekaną czekoladę.

3

Formę na babeczki wyłóż papierowymi papilotkami lub jeśli forma jest sylikonowa lekko posmaruj ją olejem. Nakładaj ciasto na 2/3 wysokości foremki.

4

Piecz babeczki przez około 25 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu wyjmij je z formy.

5

W mikserze ubijaj przez kilka minut schłodzony wcześniej krem, aż stanie się jaśniejszy i bardziej puszysty. Udekoruj wystudzone babeczki kremem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Gluten

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły