Muffiny czekoladowe
decomorreno
Nasz przepis na muffiny czekoladowe to świetne rozwiązanie na każdą okazję, gdyż do ich wygodnego smakowania nie są potrzebne ani talerze ani sztućce. Babeczki są wilgotne i delikatne, a intensywnie czekoladowego smaku nadaje im niezawodne kakao Decomorreno. Dosłownie rozpływają się w ustach! Jesteśmy przekonani, że nasze czekoladowe muffinki zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Na widok takich łakoci nie sposób się nie uśmiechnąć :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
338
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.4 / 5
Nasz przepis na muffiny czekoladowe to świetne rozwiązanie na każdą okazję, gdyż do ich wygodnego smakowania nie są potrzebne ani talerze ani sztućce. Babeczki są wilgotne i delikatne, a intensywnie czekoladowego smaku nadaje im niezawodne kakao Decomorreno. Dosłownie rozpływają się w ustach! Jesteśmy przekonani, że nasze czekoladowe muffinki zachwycą Ciebie i Twoich bliskich. Na widok takich łakoci nie sposób się nie uśmiechnąć :)
13
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
16 porcji
Składniki
500 śmietana 36%
120 g kakao decomorreno
65 g cukier
1 szczyp. sól
240 pęcz. mąka pszenna tortowa lubella
80 g kakao decomorreno
2 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szczyp. sól
240 g cukier brązowy
300 maślanka
2 szt. jaja
120 g masło
1 szkl. gorzka czekolada starta
Przygotowanie
Śmietankę podgrzej, dodaj cukier oraz kakao i wymieszaj dokładnie. Odstaw do ostygnięcia, następnie przykryj folią i włóż do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
Wymieszaj mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia i sól. Wlej maślankę, jajka oraz rozpuszczone masło, wymieszaj i na koniec dodaj posiekaną czekoladę.
Formę na babeczki wyłóż papierowymi papilotkami lub jeśli forma jest sylikonowa lekko posmaruj ją olejem. Nakładaj ciasto na 2/3 wysokości foremki.
Piecz babeczki przez około 25 minut w temperaturze 180ºC. Po upieczeniu wyjmij je z formy.
W mikserze ubijaj przez kilka minut schłodzony wcześniej krem, aż stanie się jaśniejszy i bardziej puszysty. Udekoruj wystudzone babeczki kremem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
338
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza
Gluten
Jajka