0

Składniki

220 Gramów
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
110 Gramów
Paluszki solone Lubella
1 Sztuka
jajka
130 Gramów
cukier
15 Gramów
CUKIER WANILIOWY
80 Mililitrów
olej
3 Szczypty
ekstrakt waniliowy
1.5 Sztuki
Biała czekolada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę, połamane paluszki (zostaw kilka do dekoracji) oraz jedną tabliczkę białej czekolady (pozostałe pół tabliczki wykorzystasz jako polewa). W większej misce połącz jajko z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, oraz maślanką. Dodaj kilka kropel ekstraktu waniliowego. Do mokrych składników dodaj suche i dokładnie wymieszaj.
  2. Ciasto przelej do foremek na muffinki. Piecz w piekarniku w 180ºC przez 20 minut do 180ºC. Wyciągnij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Ostudzone muffinki udekoruj rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą, posyp połamanymi paluszkami i jeszcze raz utrwal całość odrobiną białej czekolady.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Muffinkowe ciasto z owocami

Łatwy Do 1 godz
Muffinkowe ciasto z owocami

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Szybki piernik świąteczny z powidłami

Średni Do 2 godz
Szybki piernik świąteczny z powidłami

Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Średni Do 1 godz
Trufle czekoladowo-pomarańczowe

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka wielkanocna

Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!