0

Składniki

220 Gramów
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
110 Gramów
Paluszki solone Lubella
1 Sztuka
jajka
130 Gramów
cukier
15 Gramów
CUKIER WANILIOWY
80 Mililitrów
olej
3 Szczypty
ekstrakt waniliowy
1.5 Sztuki
Biała czekolada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę, połamane paluszki (zostaw kilka do dekoracji) oraz jedną tabliczkę białej czekolady (pozostałe pół tabliczki wykorzystasz jako polewa). W większej misce połącz jajko z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, oraz maślanką. Dodaj kilka kropel ekstraktu waniliowego. Do mokrych składników dodaj suche i dokładnie wymieszaj.
  2. Ciasto przelej do foremek na muffinki. Piecz w piekarniku w 180ºC przez 20 minut do 180ºC. Wyciągnij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Ostudzone muffinki udekoruj rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą, posyp połamanymi paluszkami i jeszcze raz utrwal całość odrobiną białej czekolady.

Podobne przepisy

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Pączusie

Przepis
Średni Do 3 godz
Pączusie

Kręgle wodne lub chrusty

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kręgle wodne lub chrusty

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarniste gofry czekoladowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!