0

Składniki

220 Gramów
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
0.5 Łyżeczki
soda oczyszczona
110 Gramów
Paluszki solone Lubella
1 Sztuka
jajka
130 Gramów
cukier
15 Gramów
CUKIER WANILIOWY
80 Mililitrów
olej
3 Szczypty
ekstrakt waniliowy
1.5 Sztuki
Biała czekolada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę, połamane paluszki (zostaw kilka do dekoracji) oraz jedną tabliczkę białej czekolady (pozostałe pół tabliczki wykorzystasz jako polewa). W większej misce połącz jajko z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, oraz maślanką. Dodaj kilka kropel ekstraktu waniliowego. Do mokrych składników dodaj suche i dokładnie wymieszaj.
  2. Ciasto przelej do foremek na muffinki. Piecz w piekarniku w 180ºC przez 20 minut do 180ºC. Wyciągnij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Ostudzone muffinki udekoruj rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladą, posyp połamanymi paluszkami i jeszcze raz utrwal całość odrobiną białej czekolady.

Podobne przepisy

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasto jagodowo - wiśniowe

Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z dżemem truskawkowym Łowicz

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Przepis
Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto czekoladowe ze śliwkami

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!