Moja ulubiona sałatka z tuńczykiem
rosonozec17-gmail-com
Sałatka z tuńczykiem, ogórkami konserwowymi, jajkami i kukurydzą to idealny wybór na wiele okazji. Sprawdzi się zarówno na spotkania rodzinne, pikniki, przyjęcia na świeżym powietrzu, święta, jak i codzienną przekąskę w towarzystwie kromki chleba. Całość doskonale smakuje ze świeżą natką pietruszki i posiekanym pomidorem na wierzchu.
0
3.6 / 8
Sałatka z tuńczykiem, ogórkami konserwowymi, jajkami i kukurydzą to idealny wybór na wiele okazji. Sprawdzi się zarówno na spotkania rodzinne, pikniki, przyjęcia na świeżym powietrzu, święta, jak i codzienną przekąskę w towarzystwie kromki chleba. Całość doskonale smakuje ze świeżą natką pietruszki i posiekanym pomidorem na wierzchu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
5 szt. ogórki konserwowe krakus
5 szt. jaja l
2 puszka tuńczyk
1 puszka kukurydza konserwowa
2 łyżka majonez
2 łyżka jogurt naturalny
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. pomidor
1 pęcz. pietruszka natka
Przygotowanie
Jajka gotować na twardo, ostudzić i obrać.
Tuńczyka (najlepiej w kawałku) i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Ogórki konserwowe i jajka pokroić w kosteczkę, przełożyć do miski.
Dodać kukurydzę, majonez, jogurt, tuńczyka.
Delikatnie połączyć składniki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.
Sałatkę najlepiej schłodzić. Przed podaniem można udekorować kawałkami pomidorów i natką pietruszki.
Kategorie
Alergeny
Ryby
Jajka