Mleczne trufle papitas de leche
EkspertOdKuchni
Mleczne trufle papitas de leche to słodkie połączenie skondensowanego mleka, mleka w proszku i cukru pudru. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i praktycznie rozpływają się w ustach. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Świetnie sprawdzą się również jako słodka przekąska na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny, przyjęcia rodzinne lub imprezy w gronie przyjaciół. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
390
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mleczne trufle papitas de leche to słodkie połączenie skondensowanego mleka, mleka w proszku i cukru pudru. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i praktycznie rozpływają się w ustach. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Świetnie sprawdzą się również jako słodka przekąska na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny, przyjęcia rodzinne lub imprezy w gronie przyjaciół. Smacznego!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
300 g mleko skondensowane
200 g mleko w proszku
100 g cukier puder
6 szt. goździki
Przygotowanie
W misce mieszamy mleko w proszku z cukrem pudrem.
Do sypkiej mieszanki dodajemy mleko skondensowane i dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy kulki i kładziemy na talerz. Każdą mleczną trufle dekorujemy goździkiem.
Deser wkładamy na 15 minut do lodówki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
390
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
14
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.