Mleczne trufle papitas de leche

EkspertOdKuchni
Mleczne trufle papitas de leche

0

0 / 0

Mleczne trufle papitas de leche to słodkie połączenie skondensowanego mleka, mleka w proszku i cukru pudru. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i praktycznie rozpływają się w ustach. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Świetnie sprawdzą się również jako słodka przekąska na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny, przyjęcia rodzinne lub imprezy w gronie przyjaciół. Smacznego!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

300 g mleko skondensowane

200 g mleko w proszku

100 g cukier puder

6 szt. goździki

Przygotowanie


1

W misce mieszamy mleko w proszku z cukrem pudrem.

2

Do sypkiej mieszanki dodajemy mleko skondensowane i dokładnie mieszamy.

3

Z masy formujemy kulki i kładziemy na talerz. Każdą mleczną trufle dekorujemy goździkiem.

4

Deser wkładamy na 15 minut do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

390

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły