Mleczne trufle papitas de leche
EkspertOdKuchni
Mleczne trufle papitas de leche to słodkie połączenie skondensowanego mleka, mleka w proszku i cukru pudru. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i praktycznie rozpływają się w ustach. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Świetnie sprawdzą się również jako słodka przekąska na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny, przyjęcia rodzinne lub imprezy w gronie przyjaciół. Smacznego!
0
0 / 0
Mleczne trufle papitas de leche to słodkie połączenie skondensowanego mleka, mleka w proszku i cukru pudru. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i praktycznie rozpływają się w ustach. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Świetnie sprawdzą się również jako słodka przekąska na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny, przyjęcia rodzinne lub imprezy w gronie przyjaciół. Smacznego!
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
300 g mleko skondensowane
200 g mleko w proszku
100 g cukier puder
6 szt. goździki
Przygotowanie
W misce mieszamy mleko w proszku z cukrem pudrem.
Do sypkiej mieszanki dodajemy mleko skondensowane i dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy kulki i kładziemy na talerz. Każdą mleczną trufle dekorujemy goździkiem.
Deser wkładamy na 15 minut do lodówki.