Mleczne trufle papitas de leche

EkspertOdKuchni
Mleczne trufle papitas de leche

Średnia 0 / 0

Oceń!

Mleczne trufle papitas de leche to słodkie połączenie skondensowanego mleka, mleka w proszku i cukru pudru. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i praktycznie rozpływają się w ustach. To idealny dodatek do kawy lub herbaty. Świetnie sprawdzą się również jako słodka przekąska na specjalne okazje, takie jak urodziny, imieniny, przyjęcia rodzinne lub imprezy w gronie przyjaciół. Smacznego!

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

300 g mleko skondensowane

200 g mleko w proszku

100 g cukier puder

6 szt. goździki

Przygotowanie


W misce mieszamy mleko w proszku z cukrem pudrem.

Do sypkiej mieszanki dodajemy mleko skondensowane i dokładnie mieszamy.

Z masy formujemy kulki i kładziemy na talerz. Każdą mleczną trufle dekorujemy goździkiem.

Deser wkładamy na 15 minut do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

390

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły