0

Składniki

1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
2 Łyżeczki
przyprawa do piernika
100 Gramów
Kandyzowana skórka cytryny
150 Gramów
rodzynki
100 Gramów
cukier
650 Gramów
mąka pszenna
125 Gramów
cukier
150 Gramów
masło extra
500 Gramów
miód
250 Gramów
migdały
220 Gramów
Dżem pomarańczowy niskosłodzony
125 Gramów
cukier puder
50 Gramów
czekolada
50 Gramów
masło extra
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Miód, masło i cukier podgrzewamy na małym ogniu, gdy już sie roztopią studzimy.
  2. Mąkę, przyprawę do piernika, kakao i proszek do pieczenia mieszamy razem i przesiewamy przez sito. Dodajemy jajko oraz roztopione chłodne składniki. Wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na 2 równe części. Pierwszy rozkładamy na dnie natłuszczonej blaszki.
  3. Wymieszać wszystkie składniki nadzienia i równo rozkładamy je na placku. Przykrywamy to drugą czescia ciasta. Pieczemy 1 godzinę w 180 'c
  4. Czekoladę zetrzeć na tarce. Razem z cukrem pudrem i masłem stopic na parze.Ciepła polewą smarujemy wystudzone ciasto.

Opis

Ciasto o bardzo ciekawej konsystencji...Cos pomiedzy babką a piernikiem. wykwintne a jednak smaczne w swej skromnosci.Na zimowe wieczory przy herbatce z hibiskusa...

Podobne przepisy

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Średni Do 1 godz.

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz.

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz.

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz.

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz.

Kawowe brownie

Średni Do 40 min.

Keks

Łatwy Do 3 godz.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!