Mini serniczki baskijskie
Lubella
Mini serniczki baskijskie to prosty i efektowny deser, który zachwyci miłośników serników i kremowych wypieków. Ich wyjątkowy smak pochodzi z przypieczonej, karmelizowanej warstwy na wierzchu, która idealnie kontrastuje z aksamitnym wnętrzem. Małe porcje świetnie sprawdzą się na każdą okazję – od rodzinnego obiadu po spotkanie z przyjaciółmi i święta. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Mini serniczki baskijskie to prosty i efektowny deser, który zachwyci miłośników serników i kremowych wypieków. Ich wyjątkowy smak pochodzi z przypieczonej, karmelizowanej warstwy na wierzchu, która idealnie kontrastuje z aksamitnym wnętrzem. Małe porcje świetnie sprawdzą się na każdą okazję – od rodzinnego obiadu po spotkanie z przyjaciółmi i święta. Życzymy smacznego!
7
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
450 g serek philadelphia śmietankowy
4 szt. jajka m
250 g śmietanka 30%
150 g cukier puder
1 łyżka mąka pszenna lubella
1 łyżka ekstrakt waniliowy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
W misce połącz twaróg z cukrem. Miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj jajka, śmietanę, ekstrakt waniliowy i sól. Miksuj do połączenia składników. Na końcu dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj.
Przelej masę do foremek o średnicy 8 cm wyłożonych papierem do pieczenia.
Piecz przez około 25-30 minut, aż wierzch będzie złoty i spęczały.
Po upieczeniu wsadź do lodówki na co najmniej 4 godziny przed podaniem.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.