Mini serniczki baskijskie

Lubella
Mini serniczki baskijskie

2

0 / 0

Mini serniczki baskijskie to prosty i efektowny deser, który zachwyci miłośników serników i kremowych wypieków. Ich wyjątkowy smak pochodzi z przypieczonej, karmelizowanej warstwy na wierzchu, która idealnie kontrastuje z aksamitnym wnętrzem. Małe porcje świetnie sprawdzą się na każdą okazję – od rodzinnego obiadu po spotkanie z przyjaciółmi i święta. Życzymy smacznego!

7

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

450 g serek philadelphia śmietankowy

4 szt. jajka m

250 g śmietanka 30%

150 g cukier puder

1 łyżka mąka pszenna lubella

1 łyżka ekstrakt waniliowy

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Rozgrzej piekarnik do 200°C.

2

W misce połącz twaróg z cukrem. Miksuj do uzyskania gładkiej masy.

3

Dodaj jajka, śmietanę, ekstrakt waniliowy i sól. Miksuj do połączenia składników. Na końcu dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj.

4

Przelej masę do foremek o średnicy 8 cm wyłożonych papierem do pieczenia.

5

Piecz przez około 25-30 minut, aż wierzch będzie złoty i spęczały.

6

Po upieczeniu wsadź do lodówki na co najmniej 4 godziny przed podaniem.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły