Mini - mazurki z powidłami śliwkowymi i sernikowym wnętrzem

IzabelaMichalczyk
Mini - mazurki z powidłami śliwkowymi i sernikowym wnętrzem

0

0 / 0

Jeśli Wielkanoc, to oczywiście mazurek :). Z pośród tysiąca wariacji, ja postanowiłam zagrać na śliwkową nutę - mazurek z powidłami śliwkowymi z sernikowym wnętrzem, mmmm - w to mi graj! :)

14

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

3 łyżka kakao decomorreno

120 dag. mąka pszenna tortowa lubella

50 g cukier puder

80 g masło

2 szt. żółtko jaja kurzego

1 szczyp. proszek do pieczenia

300 g ser twarogowy

50 g masło

2 szt. jaja l

1 szt. budyń malinowy

50 g cukier puder

1 opak. powidła śliwkowe łowicz

1 łyżka płatki migdałowe

1 łyżka granat

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zawinąć w folię aluminiową i umieścić na godzinę w lodówce. Następnie wylepić ciastem wcześniej wysmarowane masłem naczynka żaroodporne. Wstawić do lodówki.

2

Jajka ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy masło, a po chwili budyń. Na końcu ser twarogowy. Wlewamy na schłodzone kruche ciasto. pieczemy w temp 180 stopni przez ok 30-40 min.

3

Po przestudzeniu nakładamy powidła węgierkowe Łowicz. Dekorujemy pałatkami migdała, pestkami granatu i cukrowymi ozdobami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

579

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

96

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły