Mini - mazurki z powidłami śliwkowymi i sernikowym wnętrzem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
IzabelaMichalczyk
![Mini - mazurki z powidłami śliwkowymi i sernikowym wnętrzem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973655680.jpeg&w=3840&q=75)
Jeśli Wielkanoc, to oczywiście mazurek :). Z pośród tysiąca wariacji, ja postanowiłam zagrać na śliwkową nutę - mazurek z powidłami śliwkowymi z sernikowym wnętrzem, mmmm - w to mi graj! :)
0
0 / 0
Jeśli Wielkanoc, to oczywiście mazurek :). Z pośród tysiąca wariacji, ja postanowiłam zagrać na śliwkową nutę - mazurek z powidłami śliwkowymi z sernikowym wnętrzem, mmmm - w to mi graj! :)
14
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
3 łyżka kakao decomorreno
120 dag. mąka pszenna tortowa lubella
50 g cukier puder
80 g masło
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 szczyp. proszek do pieczenia
300 g ser twarogowy
50 g masło
2 szt. jaja l
1 szt. budyń malinowy
50 g cukier puder
1 opak. powidła śliwkowe łowicz
1 łyżka płatki migdałowe
1 łyżka granat
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zawinąć w folię aluminiową i umieścić na godzinę w lodówce. Następnie wylepić ciastem wcześniej wysmarowane masłem naczynka żaroodporne. Wstawić do lodówki.
Jajka ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy masło, a po chwili budyń. Na końcu ser twarogowy. Wlewamy na schłodzone kruche ciasto. pieczemy w temp 180 stopni przez ok 30-40 min.
Po przestudzeniu nakładamy powidła węgierkowe Łowicz. Dekorujemy pałatkami migdała, pestkami granatu i cukrowymi ozdobami.