Mini mazurki kakaowe z kajmakiem i bakaliami

decomorreno
Mini mazurki kakaowe z kajmakiem i bakaliami

0

5 / 1

Ma艂e, urocze mazurki, wprost idealne na dwa k臋sy 馃槈

9

Sk艂adniki

60 min

Przygotowanie

Sk艂adniki


12 porcji

Sk艂adniki

150 g m膮ka pszenna

100 g mas艂o

40 g cukier puder

30 g kakao decomorreno

1 艂y偶ka 艣mietana kwa艣na

1 szt. jajko

1 opak. masa kajmakowa

2 艂y偶ka p艂atki migda艂owe

2 艂y偶ka suszone morele

Przygotowanie


1

Do m膮ki doda膰 mas艂o, posieka膰 no偶em.

2

Doda膰 jajko, 艣mietan臋, cukier puder, kakao, szybko i dok艂adnie wyrobi膰 mas臋 d艂o艅mi. Ciasto owin膮膰 w foli臋 i wstawi膰 do lod贸wki na 30 minut.

3

Na lekko podsypanej m膮k膮 stolnicy rozwa艂kowa膰 ciasto na grubo艣膰 oko艂o 3-4 mm Wykrawa膰 kszta艂t jajek, a z resztek ciasta zrobi膰 cienkie ruloniki i ople艣膰 ka偶de jajko, lekko dociskaj膮c.

4

Piec oko艂o 12 minut w 180 stopniach.

5

Po sch艂odzeniu ciasteczka wy艂o偶y膰 mas膮 kajmakow膮 i ozdobi膰 p艂atkami migda艂贸w oraz suszonymi morelami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artyku艂y