Mini mazurki kakaowe z kajmakiem i bakaliami

decomorreno
Mini mazurki kakaowe z kajmakiem i bakaliami

0

5 / 1

Małe, urocze mazurki, wprost idealne na dwa kęsy 😉

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

150 g mąka pszenna

100 g masło

40 g cukier puder

30 g kakao decomorreno

1 łyżka śmietana kwaśna

1 szt. jajko

1 opak. masa kajmakowa

2 łyżka płatki migdałowe

2 łyżka suszone morele

Przygotowanie


1

Do mąki dodać masło, posiekać nożem.

2

Dodać jajko, śmietanę, cukier puder, kakao, szybko i dokładnie wyrobić masę dłońmi. Ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.

3

Na lekko podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm Wykrawać kształt jajek, a z resztek ciasta zrobić cienkie ruloniki i opleść każde jajko, lekko dociskając.

4

Piec około 12 minut w 180 stopniach.

5

Po schłodzeniu ciasteczka wyłożyć masą kajmakową i ozdobić płatkami migdałów oraz suszonymi morelami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły