Mini mazurki kakaowe z kajmakiem i bakaliami
decomorreno
Ma艂e, urocze mazurki, wprost idealne na dwa k臋sy 馃槈
0
5 / 1
Ma艂e, urocze mazurki, wprost idealne na dwa k臋sy 馃槈
9
Sk艂adniki
60 min
Przygotowanie
Sk艂adniki
12 porcji
Sk艂adniki
150 g m膮ka pszenna
100 g mas艂o
40 g cukier puder
30 g kakao decomorreno
1 艂y偶ka 艣mietana kwa艣na
1 szt. jajko
1 opak. masa kajmakowa
2 艂y偶ka p艂atki migda艂owe
2 艂y偶ka suszone morele
Przygotowanie
Do m膮ki doda膰 mas艂o, posieka膰 no偶em.
Doda膰 jajko, 艣mietan臋, cukier puder, kakao, szybko i dok艂adnie wyrobi膰 mas臋 d艂o艅mi. Ciasto owin膮膰 w foli臋 i wstawi膰 do lod贸wki na 30 minut.
Na lekko podsypanej m膮k膮 stolnicy rozwa艂kowa膰 ciasto na grubo艣膰 oko艂o 3-4 mm Wykrawa膰 kszta艂t jajek, a z resztek ciasta zrobi膰 cienkie ruloniki i ople艣膰 ka偶de jajko, lekko dociskaj膮c.
Piec oko艂o 12 minut w 180 stopniach.
Po sch艂odzeniu ciasteczka wy艂o偶y膰 mas膮 kajmakow膮 i ozdobi膰 p艂atkami migda艂贸w oraz suszonymi morelami.