Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Małe, urocze czekoladowe mazurki w sam raz na wielkanocny stół! Kruchy kakaowy spód, kremowa masa i blanszowane migdały dla ozdoby. Opcjonalnie: krem budyniowy również można zrobić czekoladowy (dodać kakao i budyń czekoladowy)
Kruche ciasto: |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
120 | Gramów |
masło
|
|
1 | Szklanka |
cukier puder
|
|
2 | Sztuki |
Jajka
|
|
1 | Łyżka |
jogurt naturalny
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Nadzienie: |
|||
1 | Opakowanie |
budyń waniliowy bez cukru
|
|
400 | Mililitrów |
mleko
|
|
5 | Łyżek |
cukier
|
|
50 | Gramów |
masło
|
|
Dekoracja: |
|||
1 | Garść |
migdały blanszowane
|
|
1 | Garść |
Pistacje obrane
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |