Mini babki z owocowym dodatkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Mini babki z owocowym dodatkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974513069.jpeg&w=3840&q=75)
Mini wersje klasycznej babki wielkanocnej z dodatkiem pysznego dżemu truskawkowego. Zasmakują zarówno małym jak i dużym łasuchom!
0
4.6 / 5
Mini wersje klasycznej babki wielkanocnej z dodatkiem pysznego dżemu truskawkowego. Zasmakują zarówno małym jak i dużym łasuchom!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
300 g mąka pszenna tortowa lubella
1 szkl. mleko
50 g dżem łowicz 100% z owoców brzoskwinia
100 olej
30 g cukier
2 łyżecz. proszek do pieczenia
0.50 szt. cytryna
10 łyżka cukier puder
Przygotowanie
Jajka miksujemy z mlekiem i olejem w misce.
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i krótko miksujemy.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek na mini babki. Do każdej foremki nakładamy 1 łyżeczkę dżemu, który następnie rozprowadzamy nożem po całej mini babce.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Babeczki pieczemy przez 30 min.
Do miski przesiewamy cukier puder i wyciskamy sok z cytryny, a następnie mieszamy. Przestudzone babeczki polewamy lukrem.