Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
W naszej rodzinie od pokoleń Metrowca robimy na Wielkanoc. Dla nowych gości ciekawostką jest zawsze to dlaczego obracając kawałek ukrojonego Metrowca, z jednej strony jest jasne ciasto, a z drugiej ciemne? Metrowca kroimy na ukos i dlatego powstaje taka sztuczka. Bardzo polecam to ciasto!
2.5 | Szklanki | ||
![]() |
|||
6 | Łyżek | ||
![]() |
|||
12 | Łyżek |
Letnia woda na makaron
|
|
16 | Łyżek |
olej
|
|
1 | Szklanka |
cukier
|
|
1.5 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
6 | Sztuk |
jaja L
|
|
1.5 | Szklanki |
mleko UHT 3,2%
|
|
3 | Łyżki |
cukier puder
|
|
Kalorie dla 1 porcji
powyżej 400 kc
|
Alergeny | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |