Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Krem ganache brzmi poważnie, ale jest bardzo prosty do przygotowania. Ma tylko dwa składniki: śmietankę i białą czekoladę. Słodkość czekolady została przełamana owocowym smakiem powideł. Dla amatorów białej czekolady ten mazurek to idealne ciasto na Wielkanoc.
3 | Szklanki | ||
![]() |
|||
400 | Gramów |
masło
|
|
1 | Szklanka |
cukier puder
|
|
2 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
1 | Sztuka |
jaja L
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
1 | Łyżka |
śmietana
|
|
Krem ganache z białej czekolady |
|||
250 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
200 | Gramów |
Czekolada biała
|
|
Dodatkowo |
|||
450 | Gramów | ||
![]() |
|||
50 | Sztuk |
jajeczka czekoladowe
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |