Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

lubella
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

0

0 / 0

14

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g mąka lubella puszysta tortowa

250 g masło

100 g cukier puder

100 g cukier kryształ

1 szt. jajko

2 szt. żółtka jaj

1 szcz. sól

1 szcz. proszek do pieczenia

500 g serek kremowy

1 opak. cukier waniliowy

1 opak. śmietana 36%

50 g cukier

1 szt. skórka z cytryny i pomarańczy

1 opak. mieszane bakalie

Przygotowanie


1

Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 1600C na złoty kolor.

2

Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.

3

Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły