Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974286659.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
14
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mąka lubella puszysta tortowa
250 g masło
100 g cukier puder
100 g cukier kryształ
1 szt. jajko
2 szt. żółtka jaj
1 szczyp. sól
1 szczyp. proszek do pieczenia
500 g serek kremowy
1 opak. cukier waniliowy
1 opak. śmietana 36%
50 g cukier
1 szt. skórka z cytryny i pomarańczy
1 opak. mieszane bakalie
Przygotowanie
Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 1600C na złoty kolor.
Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.
Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.