0

Składniki

500 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
250 Gramów
masło
100 Gramów
cukier puder
100 Gramów
Cukier kryształ
1 Sztuka
jajko
2 Sztuki
Żółtko
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
PROSZEK DO PIECZENIA
500 Gramów
Serek kremowy
1 Opakowanie
CUKIER WANILIOWY
150 Mililitrów
śmietana 36%
50 Gramów
cukier
1 Łyżka
skórka z cytryny
1 Łyżka
Skórka z pomarańczy
1 Opakowanie
mieszane bakalie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Nagrzej piekarnik do 160 stopni.
  2. Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym.
  3. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj.
  4. Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.
  5. Rozwałkuj ciasto.
  6. Piecz w temperaturze 160 stopni na złoty kolor.
  7. Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym.
  8. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.
  9. Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz.

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz.

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 20 min.

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz.

Muffiny kakaowe

Łatwy Do 1 godz.

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min.

Wiedeński tort Sachera

Średni Do 40 min.

Ciastka Kwiatuszki

Trudny Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!