Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

lubella
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

0

2.2 / 6

15

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g mąka lubella puszysta tortowa

250 g masło

100 g cukier puder

100 g cukier kryształ

1 szt. jajko

2 szt. żółtko

1 szczyp. sól

1 szczyp. proszek do pieczenia

500 g serek kremowy

1 opak. cukier waniliowy

150 śmietana 36%

50 g cukier

1 łyżka skórka z cytryny

1 łyżka skórka z pomarańczy

1 opak. mieszane bakalie

Przygotowanie


1

Nagrzej piekarnik do 160 stopni.

2

Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym.

3

Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj.

4

Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy.

5

Rozwałkuj ciasto.

6

Piecz w temperaturze 160 stopni na złoty kolor.

7

Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym.

8

Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.

9

Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły