Mazurek z czekoladową masą i migdałami

m7
Mazurek z czekoladową masą i migdałami

1

0 / 0

Mazurek z czekoladową masą i migdałami - wyśmienity na Wielkanoc. Udekorowany migdałami wygląda niezwykle efektownie.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


25 porcji

Składniki

2 łyżeczka proszek do pieczenia

1 kost. margaryna zwykła

1 kost. masło

3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

0.50 szkl. cukier puder

0.50 szkl. migdały

3 szt. żółtko jaja kurzego

1 szt. mleko zagęszczone słodzone

1 szt. mleko zagęszczone niesłodzone

1 łyżka śmietana

8 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.

2

Masa: do rondelka wlać oba mleka, dodać masło oraz kakao. Gotować aż do zgęstnięcia na małym ogniu (około godziny).

3

Migdały zalać wrzątkiem. Obrać ze skórki.

4

Na ciasto wylać masę czekoladową. Ozdobić migdałami i innymi bakaliami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły