Example thumb
1

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Kostka
masło extra
0.5 Szklanki
cukier puder
0.5 Szklanki
migdały
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
1 Sztuka
Mleko zagęszczone niesłodzone
1 Łyżka
śmietana
8 Łyżek
kakao
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.
  2. masa: do rondelka wlać oba mleka, dodać masło oraz kakao. Gotować aż do zgęstnięcia na małym ogniu (około godziny).
  3. migdały zalać wrzątkiem. Obrać ze skórki.
  4. na ciasto wylać masę czekoladową. Ozdobić migdałami :)

Opis

Mazurek z czekoladową masą i migdałami - wyśmienity na wielkanoc

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!