1

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Kostka
masło extra
0.5 Szklanki
cukier puder
0.5 Szklanki
migdały
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
1 Sztuka
Mleko zagęszczone niesłodzone
1 Łyżka
śmietana
8 Łyżek
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.
  2. masa: do rondelka wlać oba mleka, dodać masło oraz kakao. Gotować aż do zgęstnięcia na małym ogniu (około godziny).
  3. migdały zalać wrzątkiem. Obrać ze skórki.
  4. na ciasto wylać masę czekoladową. Ozdobić migdałami :)

Opis

Mazurek z czekoladową masą i migdałami - wyśmienity na wielkanoc

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Mazurek tradycyjny

Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Jabłecznik

Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!