1

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Kostka
masło extra
0.5 Szklanki
cukier puder
0.5 Szklanki
migdały
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
1 Sztuka
Mleko zagęszczone niesłodzone
1 Łyżka
śmietana
8 Łyżek
kakao
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.
  2. masa: do rondelka wlać oba mleka, dodać masło oraz kakao. Gotować aż do zgęstnięcia na małym ogniu (około godziny).
  3. migdały zalać wrzątkiem. Obrać ze skórki.
  4. na ciasto wylać masę czekoladową. Ozdobić migdałami :)

Opis

Mazurek z czekoladową masą i migdałami - wyśmienity na wielkanoc

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Mazurek tradycyjny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Jabłecznik

Przepis
Średni Do 1 godz
Jabłecznik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!