Mazurek z czekoladową masą i migdałami
m7
1
0 / 0
Mazurek z czekoladową masą i migdałami - wyśmienity na Wielkanoc. Udekorowany migdałami wygląda niezwykle efektownie.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
25 porcji
Składniki
2 łyżeczka proszek do pieczenia
1 kost. margaryna zwykła
1 kost. masło
3 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.50 szkl. cukier puder
0.50 szkl. migdały
3 szt. żółtko jaja kurzego
1 szt. mleko zagęszczone słodzone
1 szt. mleko zagęszczone niesłodzone
1 łyżka śmietana
8 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.
Masa: do rondelka wlać oba mleka, dodać masło oraz kakao. Gotować aż do zgęstnięcia na małym ogniu (około godziny).
Migdały zalać wrzątkiem. Obrać ze skórki.
Na ciasto wylać masę czekoladową. Ozdobić migdałami i innymi bakaliami.