1

Składniki

3 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
8 Łyżek
ingridient
Kakao DecoMorreno
2 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
margaryna zwykła
1 Kostka
masło extra
0.5 Szklanki
cukier puder
0.5 Szklanki
migdały
3 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Mleko zagęszczone słodzone
1 Sztuka
Mleko zagęszczone niesłodzone
1 Łyżka
śmietana
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wyżej wymienione składniki zagnieść. Ciasto rozwałkować, wylepić nim blachę, nakłuć widelcem. Piec 10 minut w 200 stopniach.
  2. masa: do rondelka wlać oba mleka, dodać masło oraz kakao. Gotować aż do zgęstnięcia na małym ogniu (około godziny).
  3. migdały zalać wrzątkiem. Obrać ze skórki.
  4. na ciasto wylać masę czekoladową. Ozdobić migdałami :)

Opis

Mazurek z czekoladową masą i migdałami - wyśmienity na wielkanoc

Podobne przepisy

Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Ciasto Pani Walewska (Kakaowa Pychotka)

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Faworki

Przepis
Łatwy Do 40 min
Faworki

Mazurek tradycyjny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Faworki

Przepis
Średni Do 1 godz
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!