1

Składniki

300 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżki
ingridient
Kakao DecoMorreno
1 Sztuka
jaja kurze całe
100 Gramów
masło extra
100 Gramów
cukier puder
1 Opakowanie
masa kajmakowa
20 Gramów
Orzechy ziemne
30 Gramów
wiórki kokosowe
50 Gramów
rodzynki
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza. Blachę wysmarować masłem i wysypać mąką.
  2. Z mąki, masła, cukru pudru i jajka zagnieść ciasto. Rozwałkować i ułożyć na blaszce.
  3. Piec mazurka przez około 25 minut, do zezłocenia. Wystudzić.
  4. Część masy kajmakowej przełożyć do miseczki i wymieszać z kakao. Pozostałą masę krówkową rozsmarować na mazurku. Z masy kakaowej zrobić dowolne napisy lub wzory.
  5. Udekorować mazurka wybranymi dodatkami, na przykład orzechami, rodzynkami, wiorkami kokosowymi, posypką.

Opis

Tradycyjny mazurek - pyszne, kruche ciasto pokryte masą kajmakową i udekorowane bakaliami. Idealne na świąteczny stół!

Podobne przepisy

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Przepis
Średni Do 1 godz
Czekoladowe gwiazdki z migdałami

Eklerki z kremem czekoladowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

KAKAOWE MINIOMLETY

Przepis
Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!