0

Składniki

250 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
150 Gramów
masło
100 Gramów
cukier puder
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Puszka
gotowa masa kajmakowa
1 Szklanka
Figi suszone
1 Garść
migdały

Dodatki

1 Litr
Tymbark Czarna porzeczka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło, mąkę i cukier puder ucieramy na gładką masę dodając powoli żółtka. Zagniecione ciasto formujemy w kulę i wstawiamy do lodówki.
  2. Formę do pieczenia wykładamy papierem i smarujemy masłem. Wykładamy gotowym ciastem dokładnie mocno przyciskając do dna formy i nakłuwamy widelcem.
  3. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Na ostudzony spód wykładamy masę kajmakową i dekorujemy bakaliami.

Podobne przepisy

Mazurek kakaowo migdałowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Mazurek piernikowy

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Mazurek piernikowy

Pascha

Przepis
Średni Do 1 godz
Pascha

Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu Truskaw...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu Truskawkowego Łowicz

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!