Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tradycyjne ciasto kuchni polskiej pieczone w okresie wielkanocnym - mazurek. Nasza receptura sprawi, że na Twoim stole pojawi się kakaowo-migdałowy przysmak! Do wypieku potrzebne będą Ci m.in.: migdały mielone, marcepan, dżem śliwkowy, białka i żółtka jaja kurzego oraz dwie łyżki rumu.
3 | Łyżki | ||
![]() |
|||
80 | Gramów |
mąka pszenna krupczatka Lubelli
|
|
100 | Gramów |
Migdały mielone
|
|
230 | Gramów |
cukier puder
|
|
0.5 | Łyżeczki |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
265 | Gramów |
masło
|
|
4 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
0.2 | Łyżeczki |
Olejek migdałowy
|
|
200 | Gramów |
Marcepan
|
|
1 | Sztuka |
białko jaja kurzego
|
|
2 | Łyżki |
rum
|
|
2 | Łyżeczki |
Dżem śliwkowy niskosłodzony
|
|
50 | Gramów |
migdały
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |