Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Mazurek to tradycyjne ciasto wielkanocne, jednak w czekoladowej wersji można przygotować go na wiele różnych okazji – świetnie sprawdzi się na wyjątkowe przyjęcia lub po prostu jako słodka przekąska do popołudniowej herbaty. Marcepanowo-porzeczkowa warstwa zadowoli każdego miłośnika deserów i kruchych wypieków. Dżem z czarnej porzeczki dodaje lekkiej kwaśności, która jest doskonale zbalansowana nutami słodyczy i gorzkiej czekolady. Smacznego!
Ciasto: |
|||
150 | Gramów | ||
![]() |
|||
30 | Gramów | ||
![]() |
|||
100 | Gramów |
masło
|
|
40 | Gramów |
cukier puder
|
|
1 | Łyżka |
Śmietana kwaśna
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
Dodatkowo: |
|||
200 | Gramów |
Masa marcepanowa
|
|
1 | Opakowanie |
dżem Łowicz 100% z owoców czarna porzeczka
|
|
![]() |
|||
1 | Garść |
migdały
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |