0

Składniki

3 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
400 Gramów
Rabarbar
1 Szklanka
Maślanka
1 Szklanka
cukier
2.5 Szklanki
mąka
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Łyżki
mąka
6 Łyżek
cukier
0.5 Kostki
masło
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Składniki na ciasto umieścić w misce i wymieszać na gładką masę. Wylać na blachę.
  2. Rabarbar oczyścić i brać, pokroić na małe kawałki i ułożyć na cieście.
  3. Składniki kruszonki ugniata do uzyskania kruszonki- cukru i maki dodawać na oko. Posypać kruszonka rabarbar. Piec w 175C przez ok 30 min.

Opis

Bardzo proste ciasto z rabarbarem

Podobne przepisy

Gwiazdkowy torcik

Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!