Marynowany arbuz
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Marynowany arbuz](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975738454.jpeg&w=3840&q=75)
Dodatek do deserów
0
0 / 0
Dodatek do deserów
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
50 rum
1 szt. arbuz
2 szt. cytryna
2 łyżka cukier
Przygotowanie
1
Arbuz bez skóry i pestek pokroić w kostkę,włożyć do słoików.Do każdego słoiczka dodać2 łyżki cukru,50 ml rumu i plastry cytryny.
2
Pasteryzacja-doprowadzić do wrzenia i zdjąć z pieca pozostawiając do wystygnięcia.