Marynowany arbuz

m7
Marynowany arbuz

0

0 / 0

Dodatek do deserów

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

50 rum

1 szt. arbuz

2 szt. cytryna

2 łyżka cukier

Przygotowanie


1

Arbuz bez skóry i pestek pokroić w kostkę,włożyć do słoików.Do każdego słoiczka dodać2 łyżki cukru,50 ml rumu i plastry cytryny.

2

Pasteryzacja-doprowadzić do wrzenia i zdjąć z pieca pozostawiając do wystygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1143

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

231

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły