Marynowane jajka po brytyjsku

EkspertOdKuchni
Marynowane jajka po brytyjsku

0

0 / 0

Marynowane jajka po brytyjsku to idealna przekąska na różnego rodzaju imprezy, uroczystości rodzinne i przyjęcia. Świetnie sprawdzą się również na śniadanie, stół wielkanocny lub jako dodatek do zup, potraw świątecznych, sałatek i kanapek. Jajka marynowane mają słodko-kwaśny smak i równie dobrze smakują samodzielnie. Najlepiej przechowywać je w lodówce do miesiąca. Smacznego!

9

Składniki

25 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

7 szt. jajka kurze

350 ml woda

350 ml ocet winny

100 g cukier

1 łyżecz. ziele angielskie

1 łyżecz. czarny pieprz

1 szczyp. cynamon

4 szt. goździki

3 szt. ząbki czosnku

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i wkładamy do słoika.

2

Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i gotujemy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Odstawiamy do ostudzenia.

3

Zalewamy jajka marynatą, zakręcamy słoik i odstawiamy na 3-4 dni do lodówki, aby jajka się zamarynowały.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły