Makaronowa sałatka wielkanocna
krzysztof6510
Sałatka pyszna, zdrowa i w mig zrobiona. Idealna na wielkanocny stół, jak i na każdą inną okazję.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
567
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sałatka pyszna, zdrowa i w mig zrobiona. Idealna na wielkanocny stół, jak i na każdą inną okazję.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g makaron świderki lubella
200 g biała kiełbasa parzona
3 szt. jaja l
2 szt. pomidory
1 puszka fasola czerwona konserwowa
2 łyżka majonez
3 łyżka jogurt naturalny
1 pęcz. świeży koperek
Przygotowanie
Makarony, jajka i kiełbasę ugotuj.
Pomidory pokrój w kostkę.
Fasolę odcedź.
Ugotowaną kiełbasę pokrój w plastry.
Obrane i ugotowane jajka pokrój w ćwiartki.
Przygotowane składniki włóż do jednej miski. Delikatnie wymieszaj.
Przygotuj sos. W szklance wymieszaj majonez i jogurt naturalny. Dodaj koperek.
Przygotowaną sałatkę polej sosem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
567
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
54
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Jajka