Magiczne ciasto czekoladowe
mania18
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
4 szt. jaja l
1 łyżka woda
1 łyżeczka esencja waniliowa
500 mleko uht 3,2%
100 g cukier
125 g masło
50 g kakao decomorreno
65 g mąka pszenna tortowa lubella
Przygotowanie
1
Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Żółtka utrzeć z cukrem, wodą i esencją.
2
Dodać rozpuszczone i przestudzone masło i dalej miksować. Dodawać stopniowo przesianą mąkę i kakao.
3
Następnie wlewać powoli mleko, cały czas miksując masę. Dodać pianę z białek i delikatnie wmieszać.
4
Formę (ok. 20 x 20) wyłożyć papierem do pieczenia. Piec około 50 minut do ścięcia górnej warstwy. Wystudzić i wstawić do lodówki.