Magiczne ciasto czekoladowe

mania18
Magiczne ciasto czekoladowe

0

0 / 0

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


16 porcji

Składniki

4 szt. jaja l

1 łyżka woda

1 łyżeczka esencja waniliowa

500 mleko uht 3,2%

100 g cukier

125 g masło

50 g kakao decomorreno

65 g mąka pszenna tortowa lubella

Przygotowanie


1

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni. Żółtka utrzeć z cukrem, wodą i esencją.

2

Dodać rozpuszczone i przestudzone masło i dalej miksować. Dodawać stopniowo przesianą mąkę i kakao.

3

Następnie wlewać powoli mleko, cały czas miksując masę. Dodać pianę z białek i delikatnie wmieszać.

4

Formę (ok. 20 x 20) wyłożyć papierem do pieczenia. Piec około 50 minut do ścięcia górnej warstwy. Wystudzić i wstawić do lodówki.

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły