Łosoś z kremowym sosem z Chrzanem Krakus

formularz
Łosoś z kremowym sosem z Chrzanem Krakus

2

0 / 0

Łosoś to jak wiadomo ryba słynąca z bogactwa witamin i wartości odżywczych, a w połączeniu z pysznym, kremowym sosem z Chrzanem Krakus i ulubionymi warzywami idealnie nadaje się na szybki obiad lub lekką kolację, którą zaskoczysz swoich gości.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. filet z łososia

2 łyżka oliwa z oliwek

0.50 szkl. śmietanka kremówka

1 opak. chrzan krakus

1 łyżecz. cukier puder

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

W miseczce ubij na sztywno śmietankę z dodatkiem cukru.

2

Delikatnie wymieszaj ją z chrzanem Krakus. Ewentualnie dopraw do smaku szczypta soli.

3

Łososia posmaruj delikatnie oliwą, dopraw solą i pieprzem.

4

Rybę ułóż skórą do dołu na gorącym ruszcie lub patelni grillowej. Smaż, aż lekko się zarumieni.

5

Ciepłe porcje łososia podawaj z kremowym sosem z ulubionym chrzanem Krakus i warzywami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

609

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

46

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły