1

Składniki

4 Sztuki
Filet z łososia
2 Łyżki
oliwa z oliwek
0.5 Szklanki
Śmietanka kremówka
1 Opakowanie
ingridient
chrzan Krakus
1 Łyżeczka
cukier puder
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W miseczce ubij na sztywno śmietankę z dodatkiem cukru.
  2. Delikatnie wymieszaj ją z chrzanem Krakus. Ewentualnie dopraw do smaku szczypta soli.
  3. Łososia posmaruj delikatnie oliwą, dopraw solą i pieprzem.
  4. Rybę ułóż skórą do dołu na gorącym ruszcie lub patelni grillowej. Smaż, aż lekko się zarumieni.
  5. Ciepłe porcje łososia podawaj z kremowym sosem z ulubionym chrzanem Krakus i warzywami.

Opis

Łosoś to jak wiadomo ryba słynąca z bogactwa witamin i wartości odżywczych, a w połączeniu z pysznym, kremowym sosem z Chrzanem Krakus i ulubionymi warzywami idealnie nadaje się na szybki obiad lub lekką kolację, którą zaskoczysz swoich gości.

Podobne przepisy

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Przepis
Średni Do 2 godz
Piersi z kaczki na ziemniaczano-chrzanowym puree

Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa krem z brokułów z fetą i chrzanem

Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa porowa z ziemniakami i chrzanem

Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa szczawiowa krem z jajkiem i chrzanem

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jogurtem i ketchupem

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!