Łosoś z kremowym sosem z Chrzanem Krakus
formularz
1
0 / 0
0
Łosoś to jak wiadomo ryba słynąca z bogactwa witamin i wartości odżywczych, a w połączeniu z pysznym, kremowym sosem z Chrzanem Krakus i ulubionymi warzywami idealnie nadaje się na szybki obiad lub lekką kolację, którą zaskoczysz swoich gości.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt filet z łososia
2 łyżka oliwa z oliwek
0.50 szkl. śmietanka kremówka
1 opak. chrzan krakus
1 łyżeczka cukier puder
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
W miseczce ubij na sztywno śmietankę z dodatkiem cukru.
Delikatnie wymieszaj ją z chrzanem Krakus. Ewentualnie dopraw do smaku szczypta soli.
Łososia posmaruj delikatnie oliwą, dopraw solą i pieprzem.
Rybę ułóż skórą do dołu na gorącym ruszcie lub patelni grillowej. Smaż, aż lekko się zarumieni.
Ciepłe porcje łososia podawaj z kremowym sosem z ulubionym chrzanem Krakus i warzywami.