1

Składniki

4 Sztuki
Filet z łososia
2 Łyżki
oliwa z oliwek
0.5 Szklanki
Śmietanka kremówka
1 Opakowanie
ingridient
chrzan Krakus
1 Łyżeczka
cukier puder
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. W miseczce ubij na sztywno śmietankę z dodatkiem cukru.
  2. Delikatnie wymieszaj ją z chrzanem Krakus. Ewentualnie dopraw do smaku szczypta soli.
  3. Łososia posmaruj delikatnie oliwą, dopraw solą i pieprzem.
  4. Rybę ułóż skórą do dołu na gorącym ruszcie lub patelni grillowej. Smaż, aż lekko się zarumieni.
  5. Ciepłe porcje łososia podawaj z kremowym sosem z ulubionym chrzanem Krakus i warzywami.

Podobne przepisy

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min

Kokardka otulona botwinką

Łatwy Do 1 godz

Kokardki z nowalijkami

Łatwy Do 40 min

Kolanka all'Amatriciana

Łatwy Do 40 min

Kurczak w szynce

Średni Do 1 godz

Kwieciste cannelloni

Łatwy Do 40 min

Łosoś z warzywami w białym sosie

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!