Lemoniada rabarbarowa z rozmarynem
EkspertOdKuchni
Lemoniada rabarbarowa z rozmarynem to orzeźwiający napój, który idealnie sprawdzi się na letnie dni, kiedy szukamy czegoś, co skutecznie ugasi pragnienie. To świetny wybór na piknik, grill lub przyjęcia na świeżym powietrzu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
346
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Lemoniada rabarbarowa z rozmarynem to orzeźwiający napój, który idealnie sprawdzi się na letnie dni, kiedy szukamy czegoś, co skutecznie ugasi pragnienie. To świetny wybór na piknik, grill lub przyjęcia na świeżym powietrzu.
5
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
700 g rabarbar
2 łodyga rozmaryn
100 ml sok z cytryny
1.50 l woda
50 g cukier
Przygotowanie
Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Przekładamy pokrojony rabarbar do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sok z cytryny, rozmaryn i cukier.
Lemoniadę gotujemy ok. 25 minut. Po tym czasie przecedzamy napój przez sito i wkładamy do lodówki w celu ochłodzenia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
346
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
88
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.