Lemoniada rabarbarowa z rozmarynem

EkspertOdKuchni
Lemoniada rabarbarowa z rozmarynem

0

0 / 0

Lemoniada rabarbarowa z rozmarynem to orzeźwiający napój, który idealnie sprawdzi się na letnie dni, kiedy szukamy czegoś, co skutecznie ugasi pragnienie. To świetny wybór na piknik, grill lub przyjęcia na świeżym powietrzu.

5

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

700 g rabarbar

2 łodyga rozmaryn

100 ml sok z cytryny

1.50 l woda

50 g cukier

Przygotowanie


1

Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

2

Przekładamy pokrojony rabarbar do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sok z cytryny, rozmaryn i cukier.

3

Lemoniadę gotujemy ok. 25 minut. Po tym czasie przecedzamy napój przez sito i wkładamy do lodówki w celu ochłodzenia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

346

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

88

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły