Kuskus z grillowanymi warzywami
uwielbiampl
Wywodzący się z krajów Maghrebu kuskus to lekkie i smaczne danie, które idealnie sprawdzi się jako obiad bądź kolacja. Nasz przepis to idealny składnik pożywnej diety wegetariańskiej. Sprawdź pomysł na kuskus z grillowanymi warzywami (m.in. papryką żółtą i czerwoną, cukinią, pomidorem i bakłażanem).
1
0 / 0
Wywodzący się z krajów Maghrebu kuskus to lekkie i smaczne danie, które idealnie sprawdzi się jako obiad bądź kolacja. Nasz przepis to idealny składnik pożywnej diety wegetariańskiej. Sprawdź pomysł na kuskus z grillowanymi warzywami (m.in. papryką żółtą i czerwoną, cukinią, pomidorem i bakłażanem).
13
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz kolorowy
2 łyżecz. zioła prowansalskie
1 szkl. kasza kuskus
1 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
2 szt. pomidor
1 szt. bakłażan
1 szt. cebula czerwona
1 szt. czosnek
1 łyżka oliwa
0.50 łyżecz. sól morska
0.50 szt. cytryna
Przygotowanie
Kuskus gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Cukinie, bakłażana, cebule i pomidory kroimy w grube plastry, paprykę w paski.
Warzywa zalewamy łyżką oliwy, dodajemy posiekany ząbek czosnku, zioła i sok z cytryny. Przyprawiamy pieprzem.
Mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.
Warzywa grillujemy przez około godzinę.
Podajemy z kuskusem.