1

Składniki

1 Szczypta
pieprz kolorowy
2 Łyżeczki
zioła prowansalskie
1 Szklanka
Kasza Kuskus
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka żółta
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
Bakłażan
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
czosnek
1 Łyżka
oliwa
0.5 Łyżeczki
Sól morska
0.5 Sztuki
cytryna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kuskus gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Cukinie, bakłażana, cebule i pomidory kroimy w grube plastry, paprykę w paski.
  3. Warzywa zalewamy łyżką oliwy, dodajemy posiekany ząbek czosnku, zioła i sok z cytryny. Przyprawiamy pieprzem.
  4. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.
  5. Warzywa grillujemy przez około godzinę.
  6. Podajemy z kuskusem.

Opis

Lekkie danie idealne na obiad bądź kolację.

Podobne przepisy

Szybkie steki z polędwicy wieprzowej grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szybkie steki z polędwicy wieprzowej grillowanymi warzywami

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Kociołek warzywny

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Leczo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Leczo

Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron z fasolką szparagową i pomidorami

Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Ratatouille

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ratatouille

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!