0

Składniki

250 Mililitrów
śmietana 18%
100 Mililitrów
woda
2 Szczypty
Szałwia
2 Szczypty
Kurkuma
2 Szczypty
papryka czerwona słodka
2 Szczypty
tymianek
2 Szczypty
Rozmaryn
2 Szczypty
Cząber
2 Szczypty
Szałwia
400 Gramów
pierś kurczaka
3 Łyżki
olej rzepakowy uniwersalny
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Kroimy pierś z kurczaka w paski.
  2. Podsmażamy na patelni, aż mięso zbieleje.
  3. Dodajemy 3 łyżki stołowe oleju i podsmażamy, aż zrobi się złociste.
  4. Mieszamy zioła ze śmietaną.
  5. Dodajemy śmietanę 250 ml śmietany i 100 ml wody.
  6. Tak wymieszaną z ziołami dolewamy do mięsa.
  7. Zioła dodajemy po dwie szczypty papryki słodkiej, oregano, szałwii, kurkumy, tymianku oraz rozmarynu i cząbru i bazylii.
  8. Mieszamy i podsmażamy. Dosalamy i smażymy około 10 minut pod przykryciem, aż mięso zmięknie.
  9. Gotowe - Smacznego!

Opis

Pyszny i szybki sos. Łatwy w przygotowaniu.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!