Krem z rabarbaru
m7
Kwaśność rabarbaru i delikatna śmietana .... -zaskoczy wasze podniebienie ,ten przepis z jakiegos show kulinarnego ale wart wpisania go w nasze przepisy
1
0 / 0
Kwaśność rabarbaru i delikatna śmietana .... -zaskoczy wasze podniebienie ,ten przepis z jakiegos show kulinarnego ale wart wpisania go w nasze przepisy
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg rabarbar
0.50 l kremówki
30 dag. cukier
Przygotowanie
1
Rabarbar pokroić, najpierw obrać ze skórki na 3-4 cm kawałki i upiec w piekarniku z cukrem.
2
Przestudzony przetrzeć przez sitko a sok osobno trzymać w naczyniu.Śmietane ubijamy na sztywno, dodajemy sok i rabarbar.Delikatnie mieszamy wszytko razem i nakładamy do pucharków.