1

Składniki

1 Kilogram
Rabarbar
0.5 Litra
Kremówki
30 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rabarbar pokroić, najpierw obrać ze skórki na 3-4 cm kawałki i upiec w piekarniku z cukrem.
  2. Przestudzony przetrzeć przez sitko a sok osobno trzymać w naczyniu.Śmietane ubijamy na sztywno, dodajemy sok i rabarbar.Delikatnie mieszamy wszytko razem i nakładamy do pucharków.

Opis

Kwaśność rabarbaru i delikatna śmietana .... -zaskoczy wasze podniebienie ,ten przepis z jakiegos show kulinarnego ale wart wpisania go w nasze przepisy

Podobne przepisy

Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Przepis
Łatwy Do 40 min
Karmelowe owoce na czekoladowych świdrach

Babka Kolorowa

Przepis
Średni Do 1 godz
Babka Kolorowa

Babka piaskowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Babka piaskowa

Biszkopt z kremem orzechowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Biszkopt z kremem orzechowym

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Ciasteczka adwentowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasteczka adwentowe

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!