1

Składniki

1 Kilogram
Rabarbar
0.5 Litra
Kremówki
30 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Rabarbar pokroić, najpierw obrać ze skórki na 3-4 cm kawałki i upiec w piekarniku z cukrem.
  2. Przestudzony przetrzeć przez sitko a sok osobno trzymać w naczyniu.Śmietane ubijamy na sztywno, dodajemy sok i rabarbar.Delikatnie mieszamy wszytko razem i nakładamy do pucharków.

Opis

Kwaśność rabarbaru i delikatna śmietana .... -zaskoczy wasze podniebienie ,ten przepis z jakiegos show kulinarnego ale wart wpisania go w nasze przepisy

Podobne przepisy

Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Truskawki z rabarbarem pod kruszonką

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Babka cytrynowa

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Babka cytrynowo kakaowa

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Babka wielkanocna

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Babka wielkanocna

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Blok czekoladowy z paluszkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!