Inspiracja Adobe Stock
1

Składniki

1.5 Kilograma
150 Mililitrów
Wódka czysta
0.5 Kilograma
cukier puder
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Kostka
Margaryna l
1.5 Litra
olej
1 Szklanka
cukier
4 Sztuki
jajka
20 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zagnieść ciasto i całe włożyć do letniej wody. Poczekać aż wypłynie na powierzchnie wody. Wyjąć i wyłożyć na stolnicę z mąką, rozwałkować i wykrawać szklanką kółka a kieliszkiem na środku dziurki. (można też chrusty)
  2. Piec w głębokim tłuszczu jak pączki.
  3. Po upieczeniu na rumiano, wykładać na papierowe chusteczki i osączyć z tłuszczu. Posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym. Można (ja to preferuję) zrobić lukier i oblać ciastka. A jeszcze ciekawiej wyglądają jeśli zrobić na nich paseczki z kakaowego lukru.

Opis

Są smaczne i proste, a smakiem wynagrodzą trud włożony w wykonanie.

Podobne przepisy

Muffiny waniliowe świąteczne

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffiny waniliowe świąteczne

Drożdżowe chrusty

Przepis
Średni Do 40 min
Drożdżowe chrusty

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Muffinki z chrupiącymi paluszkami

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Tort leśny mech

Przepis
Średni Do 1 godz
Tort leśny mech

Paczki

Przepis
Średni Do 3 godz
Paczki

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!