Koszyczki owsiane z waniliowym kremem
decomorreno
Wartości odżywcze na porcję
Energia
305
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.3 / 3
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. banan
125 g płatki owsiane
10 g kakao decomorreno
200 g tofu
60 mleko kokosowe
2 łyżka syrop z agawy
0.50 szt. sok z cytryny
1 szt. laska wanilii
Przygotowanie
Banana obierz i rozgnieć widelcem, dodaj kakao oraz płatki owsiane i wymieszaj. Masę owsianą podziel między 6 foremek na muffinki (najlepiej sylikonowych). Wyrównaj dno i brzegi, aby powstały koszyczki.
Piecz przez 15 minut w temperaturze 175ºC.
W tym czasie odsączone tofu, syrop z agawy, sok z cytryny oraz mleko kokosowe i nasionka wanilii zblenduj.
Jeśli zajdzie taka potrzeba dodaj więcej mleka kokosowego, do uzyskania pożądanej konsystencji.
Po upieczeniu wyjmij owsiane koszyczki i wypełnij serkiem waniliowym. Udekoruj wierzch świeżymi owocami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
305
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
41
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.