Koszyczki owsiane z waniliowym kremem
decomorreno
0
4.3 / 3
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szt. banan
125 g płatki owsiane
10 g kakao decomorreno
200 g tofu
60 mleko kokosowe
2 łyżka syrop z agawy
0.50 szt. sok z cytryny
1 szt. laska wanilii
Przygotowanie
1
Banana obierz i rozgnieć widelcem, dodaj kakao oraz płatki owsiane i wymieszaj. Masę owsianą podziel między 6 foremek na muffinki (najlepiej sylikonowych). Wyrównaj dno i brzegi, aby powstały koszyczki.
2
Piecz przez 15 minut w temperaturze 175ºC.
3
W tym czasie odsączone tofu, syrop z agawy, sok z cytryny oraz mleko kokosowe i nasionka wanilii zblenduj.
4
Jeśli zajdzie taka potrzeba dodaj więcej mleka kokosowego, do uzyskania pożądanej konsystencji.
5
Po upieczeniu wyjmij owsiane koszyczki i wypełnij serkiem waniliowym. Udekoruj wierzch świeżymi owocami.