Koszyczki owsiane z waniliowym kremem

decomorreno
Koszyczki owsiane z waniliowym kremem

0

4.3 / 3

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szt. banan

125 g płatki owsiane

10 g kakao decomorreno

200 g tofu

60 mleko kokosowe

2 łyżka syrop z agawy

0.50 szt. sok z cytryny

1 szt. laska wanilii

Przygotowanie


1

Banana obierz i rozgnieć widelcem, dodaj kakao oraz płatki owsiane i wymieszaj. Masę owsianą podziel między 6 foremek na muffinki (najlepiej sylikonowych). Wyrównaj dno i brzegi, aby powstały koszyczki.

2

Piecz przez 15 minut w temperaturze 175ºC.

3

W tym czasie odsączone tofu, syrop z agawy, sok z cytryny oraz mleko kokosowe i nasionka wanilii zblenduj.

4

Jeśli zajdzie taka potrzeba dodaj więcej mleka kokosowego, do uzyskania pożądanej konsystencji.

5

Po upieczeniu wyjmij owsiane koszyczki i wypełnij serkiem waniliowym. Udekoruj wierzch świeżymi owocami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły