Kolorowe ciasteczka z kruszonką z płatków

lubella
Kolorowe ciasteczka z kruszonką z płatków

0

1 / 1

Ciasteczka- jajeczka pięknie się prezentują i tak samo dobrze smakują. Mali smakosze będą nimi zachwyceni! ♥

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

180 g lubella mąka luksusowa

100 g masło

30 g cukier puder

1 łyżka śmietana 18%

1 szt. jajko

100 g biała czekolada

1 łyżka śmietana 30%

5 szt. barwniki

0.50 szkl. płatki lubella corn flakes kakao i miód

Przygotowanie


1

Do mąki dodać masło, posiekać nożem.

2

Dodać jajko, śmietanę, cukier puder, szybko i dokładnie wyrobić masę dłońmi.

3

Ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.

4

Na lekko podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm. Wykrawać kształt jajka.

5

Piec około 12 minut w 180 stopniach.

6

W kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę ze śmietanką. Dodać barwniki.

7

Ciastka po oblaniu czekoladą od razu ozdobić pokruszonymi płatkami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły