Kolorowe ciasteczka z kruszonką z płatków
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Kolorowe ciasteczka z kruszonką z płatków](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5877-1702057895259.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasteczka- jajeczka pięknie się prezentują i tak samo dobrze smakują. Mali smakosze będą nimi zachwyceni! ♥
0
1 / 1
Ciasteczka- jajeczka pięknie się prezentują i tak samo dobrze smakują. Mali smakosze będą nimi zachwyceni! ♥
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
15 porcji
Składniki
180 g lubella mąka luksusowa
100 g masło
30 g cukier puder
1 łyżka śmietana 18%
1 szt. jajko
100 g biała czekolada
1 łyżka śmietana 30%
5 szt. barwniki
0.50 szkl. płatki lubella corn flakes kakao i miód
Przygotowanie
Do mąki dodać masło, posiekać nożem.
Dodać jajko, śmietanę, cukier puder, szybko i dokładnie wyrobić masę dłońmi.
Ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
Na lekko podsypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość około 3-4 mm. Wykrawać kształt jajka.
Piec około 12 minut w 180 stopniach.
W kąpieli wodnej roztopić białą czekoladę ze śmietanką. Dodać barwniki.
Ciastka po oblaniu czekoladą od razu ozdobić pokruszonymi płatkami.