Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

2 Szklanki
0.6 Kilograma
śliwki
2 Szczypty
cynamon
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
0.5 Kilograma
ziemniaki ugotowane
0.5 Kilograma
twaróg półtłusty
0.5 Kilograma
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Twaróg i ziemniaki mielimy przez maszynkę. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto.
  2. Rwiemy po kawałku ciasto, rozpłaszczamy i nadziewamy 2-3 kawałkami śliwek (z których robimy sos). Dokładnie zlepiamy.
  3. Gotujemy około 10 min. od wypłynięcia.
  4. Sos śliwkowy: Śliwki kroimy w kostkę i na patelni podgrzewamy razem z cukrem i cynamonem do miękkości.
  5. Odkładamy śliwki do nadzienia, a resztę miksujemy.
  6. Wykładamy knedle na talerz i polewamy sosem śliwkowym.

Opis

Pyszne knedle na słodko.

Podobne przepisy

Piernik z jabłkami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Piernik z jabłkami i orzechami

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Toffi

Przepis
Średni Do 1 godz
Toffi

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Puszysta babka majonezowo - cytrusowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Puszysta babka majonezowo - cytrusowa

Pączki angielskie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pączki angielskie

Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ciasto ucierane pod makowiec lub sernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!