Example thumb
0

Składniki

0.6 Kilograma
śliwki
2 Szczypty
cynamon
2 Szklanki
ingridient
mąka Lubella Puszysta tortowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
2 Łyżki
mąka ziemniaczana
0.5 Kilograma
ziemniaki ugotowane
0.5 Kilograma
twaróg półtłusty
0.5 Kilograma
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Twaróg i ziemniaki mielimy przez maszynkę. Dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto.
  2. Rwiemy po kawałku ciasto, rozpłaszczamy i nadziewamy 2-3 kawałkami śliwek (z których robimy sos). Dokładnie zlepiamy.
  3. Gotujemy około 10 min. od wypłynięcia.
  4. Sos śliwkowy: Śliwki kroimy w kostkę i na patelni podgrzewamy razem z cukrem i cynamonem do miękkości.
  5. Odkładamy śliwki do nadzienia, a resztę miksujemy.
  6. Wykładamy knedle na talerz i polewamy sosem śliwkowym.

Opis

Pyszne knedle na słodko.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!