Knedle z kiełbaską

m7
Knedle z kiełbaską

0

0 / 0

Bardzo dobre są takie knedle z kiełbasą. Tradycyjne. Lokalny smakołyk ;)

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ziemniaki

1 szcz. sól

1 szt. jaja kurze całe

1.50 szt. kiełbasa

1 szt. cebula

3 łyżka tłuszcz

30 dek. mąka lubella puszysta tortowa

Przygotowanie


1

Kiełbasę cienką zmielić w maszynce. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Dodać mąkę, żółtko, zagnieść ciasto ziemniaczane. Formować z ciasta długi wałek, kroić na kawałki, kształtować na dłoni placuszki, nakładać farsz z kiełbasy, zlepiać i wyrabiać knedle, wkładać do wrzącej i osolonej wody, gotować od wypłynięcia knedli na wierzch jeszcze 3 minuty. Wybierać knedle łyżką cedzakową na talerze. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu, polewać nią knedle.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły