0

Składniki

500 Gramów
biała kiełbasa parzona
2 Litry
woda
1 Szklanka
zakwas na barszcz biały
500 Gramów
biała kiełbasa parzona
200 Gramów
boczek wędzony
2 Łyżki
ingridient
chrzan Krakus
3 Sztuki
grzyby suszone
1.5 Łyżeczki
ziele angielskie
3 Sztuki
liść laurowy
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
3 Szczypty
majeranek
2 Łyżki
śmietana
4 Sztuki
jajka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek kroimy w kostkę i gotujemy 15 minut w wodzie. Dodajemy chrzan, białą kiełbasę, grzyby, liść laurowy, ziele angielskie oraz dolewamy wymieszany zakwas na barszcz.
  2. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy. dodajemy śmietany i mieszamy.
  3. W foremkach układamy kiełbasę pokrojoną w drobniejsze kawałki. Zalewamy barszczem oraz do każdej foremki dodajemy po 1 jajku surowym. Zapiekamy, aż jajko się zetnie.

Opis

Biała kiełbasa zapiekana w wielkanocnym, białym barszczu.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Kaczka z jabłkami

Łatwy Ponad 3 godz
Kaczka z jabłkami

Indycze golonki duszone z cebulą

Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Aromatyczna fasolka po bretońsku

Średni Do 2 godz
Aromatyczna fasolka po bretońsku

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Bigos świąteczny

Średni Do 3 godz
Bigos świąteczny

Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Średni Do 1 godz
Ciasto z kalarepą i szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!