Kiełbasa zapiekana w barszczu białym

AnetaGwiner
Kiełbasa zapiekana w barszczu białym

0

0 / 0

Biała kiełbasa zapiekana w wielkanocnym, białym barszczu.

14

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g biała kiełbasa parzona

2 l woda

1 szkl. zakwas na barszcz biały

500 g biała kiełbasa parzona

200 g boczek wędzony

2 łyżka chrzan krakus

3 szt. grzyby suszone

1.50 łyżecz. ziele angielskie

3 szt. liść laurowy

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

3 szczyp. majeranek

2 łyżka śmietana

4 szt. jaja l

Przygotowanie


1

Boczek kroimy w kostkę i gotujemy 15 minut w wodzie. Dodajemy chrzan, białą kiełbasę, grzyby, liść laurowy, ziele angielskie oraz dolewamy wymieszany zakwas na barszcz.

2

Przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy. dodajemy śmietany i mieszamy.

3

W foremkach układamy kiełbasę pokrojoną w drobniejsze kawałki. Zalewamy barszczem oraz do każdej foremki dodajemy po 1 jajku surowym. Zapiekamy, aż jajko się zetnie.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

994

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

82

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły