Kiełbasa zapiekana w barszczu białym
AnetaGwiner
Biała kiełbasa zapiekana w wielkanocnym, białym barszczu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
994
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
82
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Biała kiełbasa zapiekana w wielkanocnym, białym barszczu.
14
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g biała kiełbasa parzona
2 l woda
1 szkl. zakwas na barszcz biały
500 g biała kiełbasa parzona
200 g boczek wędzony
2 łyżka chrzan krakus
3 szt. grzyby suszone
1.50 łyżecz. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
3 szczyp. majeranek
2 łyżka śmietana
4 szt. jaja l
Przygotowanie
Boczek kroimy w kostkę i gotujemy 15 minut w wodzie. Dodajemy chrzan, białą kiełbasę, grzyby, liść laurowy, ziele angielskie oraz dolewamy wymieszany zakwas na barszcz.
Przyprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotujemy. dodajemy śmietany i mieszamy.
W foremkach układamy kiełbasę pokrojoną w drobniejsze kawałki. Zalewamy barszczem oraz do każdej foremki dodajemy po 1 jajku surowym. Zapiekamy, aż jajko się zetnie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
994
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
82
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.