Keks makowy

m7
Keks makowy

0

3 / 2

Keks makowy jest banalny w przygotowaniu. Wystarczy 5 składników, by cieszyć się pysznym ciastem.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżka bułka tarta

25 dek. mak niebieski

20 dek. cukier

Przygotowanie


1

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak sparzony i przepuszczony 2 razy przez maszynkę z gęstym sitkiem.

2

Na końcu dodać pianę z białek i tartą bułkę oraz cukier waniliowy.

3

Wyłożyć do podłużnej wąskiej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i piec ok. 30 minut w dość gorącym piekarniku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły