0

Składniki

6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
bułka tarta
25 Dekagramów
Mak niebieski
20 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mak sparzony i przepuszczony 2 razy przez maszynkę z gęstym sitkiem.
  2. 2.W końcu dodaj pianę z białek i tartą bułkę oraz cukier waniliowy.
  3. 3.Wyłóż do podłużnej wąskiej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i piecz ok. 30 minut w dość gorącym piekarniku.

Opis

Keks makowy

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Mazurek

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Mazurek

Naleśniki z białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki z białym serem

Puszysty sernik

Przepis
Średni Do 40 min
Puszysty sernik

Sernik z makiem

Przepis
Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Strudel w budyniu

Przepis
Średni Do 3 godz
Strudel w budyniu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!