0

Składniki

6 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
2 Łyżki
bułka tarta
25 Dekagramów
Mak niebieski
20 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj mak sparzony i przepuszczony 2 razy przez maszynkę z gęstym sitkiem.
  2. 2.W końcu dodaj pianę z białek i tartą bułkę oraz cukier waniliowy.
  3. 3.Wyłóż do podłużnej wąskiej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i piecz ok. 30 minut w dość gorącym piekarniku.

Opis

Keks makowy

Podobne przepisy

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz

Makowiec

Średni Do 1 godz

Mazurek

Łatwy Do 1 godz

Naleśniki z białym serem

Łatwy Do 40 min

Puszysty sernik

Średni Do 40 min

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz

Strudel w budyniu

Średni Do 3 godz

Toffi

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!