1

Składniki

20 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
300 Gramów
mąka pszenna
250 Gramów
masło
200 Gramów
cukier puder
5 Sztuk
jajko
350 Gramów
Bakalie
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bakalie pokrój i zalej wrzątkiem na około 20 minut. Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno. Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj żółtka. Przesiej do masy mąkę, proszek do pieczenia oraz dodaj kakao, utrzyj za pomocą miksera. Ubite białka dodaj do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką. Następnie dodaj bakalie, wymieszaj i przełóż ciasto do formy (co najmniej 30x11cm), wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.
  2. Piecz w temperaturze 180 st przez około 40 -50 minut, sprawdź za pomocą patyczka czy ciasto jest gotowe. Odstaw do całkowitego ostygnięcia (jeśli nie ostygnie może się lekko kruszyć). Przed podaniem posyp cukrem pudrem lub użyj polewy czekoladowej. Odstaw do całkowitego ostygnięcia (jeśli nie ostygnie może się lekko kruszyć). Przed podaniem posyp cukrem pudrem lub użyj polewy czekoladowej.

Podobne przepisy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Naleśniki Kakaowe

Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Tort Kakaowy z truskawkami

Łatwy Do 3 godz
Tort Kakaowy z truskawkami

Ciastka szachownica

Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Gofry kakaowe

Łatwy Do 40 min
Gofry kakaowe

Kakaowe Pancakes

Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!