1

Składniki

20 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
300 Gramów
ingridient
Mąka puszysta tortowa lubella
250 Gramów
masło
200 Gramów
cukier puder
5 Sztuk
jajko
350 Gramów
Bakalie
1.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szczypta
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bakalie pokrój i zalej wrzątkiem na około 20 minut. Białka oddziel od żółtek, ubij na sztywno. Masło utrzyj z cukrem, następnie dodaj żółtka. Przesiej do masy mąkę, proszek do pieczenia oraz dodaj kakao, utrzyj za pomocą miksera. Ubite białka dodaj do ciasta i wymieszaj delikatnie łyżką. Następnie dodaj bakalie, wymieszaj i przełóż ciasto do formy (co najmniej 30x11cm), wysmarowanej masłem i wysypanej mąką.
  2. Piecz w temperaturze 180 st przez około 40 -50 minut, sprawdź za pomocą patyczka czy ciasto jest gotowe. Odstaw do całkowitego ostygnięcia (jeśli nie ostygnie może się lekko kruszyć). Przed podaniem posyp cukrem pudrem lub użyj polewy czekoladowej. Odstaw do całkowitego ostygnięcia (jeśli nie ostygnie może się lekko kruszyć). Przed podaniem posyp cukrem pudrem lub użyj polewy czekoladowej.

Podobne przepisy

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Ciastka szachownica

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciastka szachownica

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Kakaowe jajka niespodzianka

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe Pancakes

Przepis
Łatwy Do 15 min
Kakaowe Pancakes

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!