Karkówka po bolońsku
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
MarlenaLembowicz
![Karkówka po bolońsku](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974355209.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
4
Składniki
120 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg karkówka
500 g pieczarki
1 szt. cebula
50 sos sojowy jasny
Przygotowanie
1
Karkówkę pokroić w plastry, delikatnie utłuc, lekko posolić i posmarować sosem sojowym. Odstawić do zamarynowania.
2
Pieczarki umyć, pokroić i sparzyć. Cebulkę pokroić w piórka.
3
Sosy bolońskie Łowicz wymieszać z warzywami. Karkówkę otoczyć w mące i obsmażyć.
4
W naczyniu żaroodpornym przekładać warstwami mięso z sosem. Wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec około godziny.