0

Składniki

1 Kilogram
Karkówka
2 Słoik
500 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
50 Mililitrów
Sos sojowy jasny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Karkówkę pokroić w plastry, delikatnie utłuc, lekko posolić i posmarować sosem sojowym. Odstawić do zamarynowania.
  2. Pieczarki umyć, pokroić i sparzyć. Cebulkę pokroić w piórka.
  3. Sosy bolońskie Łowicz wymieszać z warzywami. Karkówkę otoczyć w mące i obsmażyć.
  4. W naczyniu żaroodpornym przekładać warstwami mięso z sosem. Wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec około godziny.

Opis

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min
Czekoladowe gofry z makaronu

Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Łatwy Do 40 min
Czekoladowy makaron z cytrynową ricottą i owocami

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!