Karkówka po bolońsku

MarlenaLembowicz
Karkówka po bolońsku

0

0 / 0

4

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg karkówka

500 g pieczarki

1 szt. cebula

50 sos sojowy jasny

Przygotowanie


1

Karkówkę pokroić w plastry, delikatnie utłuc, lekko posolić i posmarować sosem sojowym. Odstawić do zamarynowania.

2

Pieczarki umyć, pokroić i sparzyć. Cebulkę pokroić w piórka.

3

Sosy bolońskie Łowicz wymieszać z warzywami. Karkówkę otoczyć w mące i obsmażyć.

4

W naczyniu żaroodpornym przekładać warstwami mięso z sosem. Wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec około godziny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

476

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły