Karkówka po bolońsku
MarlenaLembowicz
Wartości odżywcze na porcję
Energia
476
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
4
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg karkówka
500 g pieczarki
1 szt. cebula
50 sos sojowy jasny
Przygotowanie
Karkówkę pokroić w plastry, delikatnie utłuc, lekko posolić i posmarować sosem sojowym. Odstawić do zamarynowania.
Pieczarki umyć, pokroić i sparzyć. Cebulkę pokroić w piórka.
Sosy bolońskie Łowicz wymieszać z warzywami. Karkówkę otoczyć w mące i obsmażyć.
W naczyniu żaroodpornym przekładać warstwami mięso z sosem. Wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec około godziny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
476
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
32
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.