0

Składniki

1 Kilogram
Karkówka
2 Słoiki
500 Gramów
pieczarki
1 Sztuka
cebula
50 Mililitrów
Sos sojowy jasny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Karkówkę pokroić w plastry, delikatnie utłuc, lekko posolić i posmarować sosem sojowym. Odstawić do zamarynowania.
  2. Pieczarki umyć, pokroić i sparzyć. Cebulkę pokroić w piórka.
  3. Sosy bolońskie Łowicz wymieszać z warzywami. Karkówkę otoczyć w mące i obsmażyć.
  4. W naczyniu żaroodpornym przekładać warstwami mięso z sosem. Wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec około godziny.

Opis

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Bigos

Przepis
Średni Do 3 godz
Bigos

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!