0

Składniki

800 Gramów
kapusta kiszona
200 Mililitrów
woda
200 Gramów
boczek wędzony
1 Sztuka
Marchewka
2 Sztuki
ingridient
Ogórki kiszone Krakus
1 Sztuka
cebula
2 Łyżki
suszona włoszczyzna
2 Łyżki
Świeży koperek
2 Szczypty
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kapustę kiszoną wypłukać, przełożyć do dużego garnka, podlać wodą i zagotować.
  2. Marchewkę zetrzeć i wraz z suszoną włoszczyzną dodać do kapusty, gotować do momentu, aż kapusta zmięknie.
  3. W międzyczasie na suchej patelni podsmażyć boczek drobno pokrojony, a kiedy wytopi się tłuszcz dodać cebulę pokrojoną w piórka.
  4. Boczek z cebulą przełożyć do ugotowanej kapusty, doprawić solą, pieprzem oraz koperkiem do smaku. Podawać z ogórkiem kiszonym pokrojonym w mniejszą kostkę.

Opis

Masz ochotę na pyszną kapustę? Mamy dla Ciebie przepis na kapustę z boczkiem i ogórkami kiszonymi. Tradycyjnie i smacznie.

Podobne przepisy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!