Kanapka z arbuza z serem feta i rukolą

EkspertOdKuchni
Kanapka z arbuza z serem feta i rukolą

Średnia 0 / 0

Oceń!

Idealna jako lekka przekąska na upalne dni, nietuzinkowe śniadanie lub efektowna przystawka na garden party. Zasmakuje fanom kuchni roślinnej, miłośnikom kulinarnych eksperymentów i wszystkim, którzy szukają zdrowych, a jednocześnie nietypowych rozwiązań. Świetnie komponuje się z mrożoną herbatą lub lemoniadą z miętą.

6

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. arbuz

40 g rukola

1 szt. cebula czerwona

1 szt. ser feta

2 łyżka oliwa

1 szczyp. pieprz i sól

Przygotowanie


Z arbuza wyciąć 8 jednakowych prostokątów.

Fetę pokroić na 8 dużych plastrów.

Cebulę pokroić w pióra.

Na plastrze arbuza ułożyć ser feta.

Dodać rukolę.

Dodać cebulę czerwoną.

Skropić oliwą i doprawić pieprzem i solą. Na wierzch dać drugą część arbuza, aby utworzyć kanapkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły