Kanapka z arbuza z serem feta i rukolą

EkspertOdKuchni
Kanapka z arbuza z serem feta i rukolą

0

0 / 0

Idealna jako lekka przekąska na upalne dni, nietuzinkowe śniadanie lub efektowna przystawka na garden party. Zasmakuje fanom kuchni roślinnej, miłośnikom kulinarnych eksperymentów i wszystkim, którzy szukają zdrowych, a jednocześnie nietypowych rozwiązań. Świetnie komponuje się z mrożoną herbatą lub lemoniadą z miętą.

6

Składniki

10 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 szt. arbuz

40 g rukola

1 szt. cebula czerwona

1 szt. ser feta

2 łyżka oliwa

1 szczyp. pieprz i sól

Przygotowanie


1

Z arbuza wyciąć 8 jednakowych prostokątów.

2

Fetę pokroić na 8 dużych plastrów.

3

Cebulę pokroić w pióra.

4

Na plastrze arbuza ułożyć ser feta.

5

Dodać rukolę.

6

Dodać cebulę czerwoną.

7

Skropić oliwą i doprawić pieprzem i solą. Na wierzch dać drugą część arbuza, aby utworzyć kanapkę.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły