Kanapka z arbuza z serem feta i rukolą

EkspertOdKuchni

Idealna jako lekka przekąska na upalne dni, nietuzinkowe śniadanie lub efektowna przystawka na garden party. Zasmakuje fanom kuchni roślinnej, miłośnikom kulinarnych eksperymentów i wszystkim, którzy szukają zdrowych, a jednocześnie nietypowych rozwiązań. Świetnie komponuje się z mrożoną herbatą lub lemoniadą z miętą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Idealna jako lekka przekąska na upalne dni, nietuzinkowe śniadanie lub efektowna przystawka na garden party. Zasmakuje fanom kuchni roślinnej, miłośnikom kulinarnych eksperymentów i wszystkim, którzy szukają zdrowych, a jednocześnie nietypowych rozwiązań. Świetnie komponuje się z mrożoną herbatą lub lemoniadą z miętą.
6
Składniki
10 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 szt. arbuz
40 g rukola
1 szt. cebula czerwona
1 szt. ser feta
2 łyżka oliwa
1 szczyp. pieprz i sól
Przygotowanie
Z arbuza wyciąć 8 jednakowych prostokątów.
Fetę pokroić na 8 dużych plastrów.
Cebulę pokroić w pióra.
Na plastrze arbuza ułożyć ser feta.
Dodać rukolę.
Dodać cebulę czerwoną.
Skropić oliwą i doprawić pieprzem i solą. Na wierzch dać drugą część arbuza, aby utworzyć kanapkę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.