Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Mazurki kojarzą nam się głównie z okresem wielkanocnym, jednakże z powodzeniem można je jeść o dowolnej porze roku (przynajmniej my tak uważamy!). Dla wszystkich fanów tego tradycyjnego polskiego ciasta prezentujemy sprawdzony przepis na kakaową wersję!
Ciasto |
|||
30 | Gramów | ||
![]() |
|||
300 | Gramów | ||
![]() |
|||
200 | Gramów |
masło
|
|
70 | Gramów |
cukier puder
|
|
3 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Krem |
|||
100 | Gramów |
Masło orzechowe
|
|
200 | Mililitrów |
Mleko skondensowane
|
|
1 | Opakowanie |
Konfitura z wiśni Łowicz
|
|
![]() |
|||
0.5 | Szklanki |
Orzechy ziemne
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |