Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Babka to idealny kompan do kawy bądź herbaty. W naszym przepisie proponujemy sprawdzoną recepturę na kakaowo-cytrynowe babeczki w wersji mini. To także świetny pomysł na wielkanocny deser! Do upieczenia babki będą potrzebne: jaja kurze, mąka ziemniaczana, masło, cukier, cytryna, proszek do pieczenia. Lukier wykonany jest z soku z cytryny, cukru pudru oraz kandyzowanej skórki z cytryny.
30 | Gramów | ||
![]() |
|||
150 | Gramów | ||
![]() |
|||
5 | Sztuk |
jaja kurze całe
|
|
60 | Gramów |
mąka ziemniaczana
|
|
200 | Gramów |
masło
|
|
120 | Gramów |
cukier
|
|
1 | Szklanka |
cytryna
|
|
1 | Łyżeczka |
PROSZEK DO PIECZENIA
|
|
Lukier |
|||
1 | Sztuka |
sok z cytryny
|
|
2 | Łyżki |
cukier puder
|
|
1 | Łyżeczka |
Kandyzowana skórka cytryny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |