0

Składniki

30 Gramów
ingridient
Kakao DecoMorreno
150 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
5 Sztuk
jaja kurze całe
60 Gramów
mąka ziemniaczana
200 Gramów
masło
120 Gramów
cukier
1 Szklanka
cytryna
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA

Lukier

1 Sztuka
sok z cytryny
2 Łyżki
cukier puder
1 Łyżeczka
Kandyzowana skórka cytryny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Masło rozpuść w rondelku i pozostaw do wystygnięcia.
  2. Cytrynę sparz wrzątkiem, następnie zetrzyj skórkę oraz wyciśnij sok.
  3. Wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.
  4. Jaja ubij z cukrem na puszystą masę. Powoli miksując dodawaj partiami mieszaninę suchych składników.
  5. Następnie dodaj skórkę cytrynową, sok i roztopione masło.
  6. Piecz w wysmarowanych masłem i wysypanych mąką foremkach przez około 20 minut w temperaturze 180 ºC.
  7. Przygotuj lukier. Do cukru (ilość cukru według uznania) dodawaj stopniowo sok z cytryny, ucierając łyżeczką, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.
  8. Po wystygnięciu udekoruj babeczki lukrem oraz kandyzowaną skórką cytrynową.

Podobne przepisy

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowe serca

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Przepis
Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Sernik z polewą kakaową

Przepis
Średni Do 3 godz
Sernik z polewą kakaową

Ciasto kakaowo bananowe

Przepis
Średni Do 3 godz
Ciasto kakaowo bananowe

Gwiazdkowy torcik

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gwiazdkowy torcik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!