Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Strucla z makiem, a inaczej zawijany makowiec, to tradycyjny wypiek, pojawiający się na prawie każdym stole Wigilijnym. Tym razem przedstawiamy struclę z makiem w innym wydaniu- z kakao DecoMorreno.
CIASTO |
|||
350 | Gramów | ||
![]() |
|||
30 | Gramów | ||
![]() |
|||
70 | Gramów |
cukier
|
|
70 | Gramów |
masło
|
|
35 | Gramów |
Świeże drożdże
|
|
100 | Mililitrów |
śmietana 18%
|
|
2 | Sztuki |
jaja L
|
|
MASA |
|||
400 | Gramów |
gotowa masa kajmakowa
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
1 | Łyżka |
mleko UHT 3,2%
|
|
POLEWA |
|||
100 | Gramów |
cukier puder
|
|
1 | Sztuka |
białko jaja kurzego
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
20 | Gramów |
Kandyzowana skórka pomarańczowa
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |