0

Składniki

150 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
3 Łyżeczki
ingridient
Kakao DecoMorreno
80 Gramów
masło extra
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego

Sernik kajmakowy

3 Łyżki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Kilogram
Ser twarogowy
100 Gramów
masło extra
100 Gramów
cukier puder
3 Sztuki
jajka
400 Gramów
gotowa masa kajmakowa

Straciatella

400 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
3 Łyżeczki
ŻELATYNA
1 Kostka
czekolada gorzka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki zagnieść, owinąć w folię spożywczą i umieścić w lodówce na pół godziny do schłodzenia. Następnie wylepić ciastem tortownicę uprzednio wysmarowaną masłem. Włożyć do lodówki.
  2. Miękkie masło zmiksować z cukrem na białą masę. Dodawać stopniowo po jednym jajku. Następnie dodać masę kajmakową. W kolejnym kroku dodawać mąkę i po łyżce sera twarogowego. Całość zmiksować i wylać na wychłodzone kruche, kakaowe ciasto. Piec około 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pozostawić ciasto do wystudzenia.
  3. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Śmietankę ubijamy dodając cukier puder. Pod koniec miksowania dodajemy chłodną żelatynę. Dodajemy płatki czekolady i delikatnie mieszamy. Wylewamy na chłodny sernik. Ścieramy drugą połowę czekolady i wstawiamy ciasto do lodówki, do schłodzenia. Smacznego!

Opis

Dla amatorów mega-słodkości :D!

Podobne przepisy

Mazurek tradycyjny

Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Rolada jagodowa

Średni Do 1 godz
Rolada jagodowa

Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Łatwy Do 1 godz
Torcik czekoladowy przekładany Czekodżemem Śliwkowym Łowicz

Babka cytrynowa

Łatwy Do 1,5 godz
Babka cytrynowa

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Fondant czekoladowy

Łatwy Do 15 min
Fondant czekoladowy

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!