Jajka w sosie tatarskim
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Jajka w sosie tatarskim](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974692622.jpeg&w=3840&q=75)
Jeżeli szukasz pomysłu na smaczne danie z jajkami w roli głównej, koniecznie spróbuj jajek w sosie tatarskim. To doskonała propozycja na oryginalną przystawkę na Wielkanoc. Sprawdzą się również jako dodatek do kanapek, sałatek, pieczonego mięsa lub innych potraw.
0
0 / 0
Jeżeli szukasz pomysłu na smaczne danie z jajkami w roli głównej, koniecznie spróbuj jajek w sosie tatarskim. To doskonała propozycja na oryginalną przystawkę na Wielkanoc. Sprawdzą się również jako dodatek do kanapek, sałatek, pieczonego mięsa lub innych potraw.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
5 szt. ogórki konserwowe krakus
5 łyżka majonez krakus
1 łyżecz. musztarda stołowa
2 łyżka jogurt naturalny
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki i odstawić do ostygnięcia.
Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kostkę, a następnie przełożyć je do miski. Do tego dołożyć majonez, jogurt naturalny i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Odłożyć sos do lodówki na 30 minut, aby się przegryzł.
Gdy sos się przegryzie, wykładamy go na talerz. Jajka przekrawamy na pół i układamy je na sosie. Posypujemy szczypiorkiem.