Jajka w sosie tatarskim
EkspertOdKuchni
Jeżeli szukasz pomysłu na smaczne danie z jajkami w roli głównej, koniecznie spróbuj jajek w sosie tatarskim. To doskonała propozycja na oryginalną przystawkę na Wielkanoc. Sprawdzą się również jako dodatek do kanapek, sałatek, pieczonego mięsa lub innych potraw.
0
0 / 0
Jeżeli szukasz pomysłu na smaczne danie z jajkami w roli głównej, koniecznie spróbuj jajek w sosie tatarskim. To doskonała propozycja na oryginalną przystawkę na Wielkanoc. Sprawdzą się również jako dodatek do kanapek, sałatek, pieczonego mięsa lub innych potraw.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
5 szt. ogórki konserwowe krakus
5 łyżka majonez krakus
1 łyżecz. musztarda stołowa
2 łyżka jogurt naturalny
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki i odstawić do ostygnięcia.
Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kostkę, a następnie przełożyć je do miski. Do tego dołożyć majonez, jogurt naturalny i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Odłożyć sos do lodówki na 30 minut, aby się przegryzł.
Gdy sos się przegryzie, wykładamy go na talerz. Jajka przekrawamy na pół i układamy je na sosie. Posypujemy szczypiorkiem.