Jajka w panko
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1709025555625.png&w=3840&q=75)
Lubella
![Jajka w panko](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1709895211134.jpg&w=3840&q=75)
Jajka w chrupiącej panierce panko to idealny wybór Wielkanoc. Są wyjątkowo smaczne i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych jajek wielkanocnych. Idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie ulubionego sosu. Doskonale pasują również do kanapek lub wiosennych sałatek. Smacznego!
0
0 / 0
Jajka w chrupiącej panierce panko to idealny wybór Wielkanoc. Są wyjątkowo smaczne i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych jajek wielkanocnych. Idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie ulubionego sosu. Doskonale pasują również do kanapek lub wiosennych sałatek. Smacznego!
5
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szt. jajka kurze
100 g panko
100 g mąka pszenna lubella
1 szczyp. sól
1 szt. olej do smażenia
Przygotowanie
Cztery jajka gotujemy na miękko. Po ugotowaniu studzimy i obieramy.
Surowe jajko rozbełtujemy w misce i dodajemy sól według uznania. Rozgrzewamy w garnku olej.
Ugotowane jajka na miękko obtaczamy w mące, następnie maczamy w surowym jajku i obtaczamy dokładnie w panko.
Panierowane jajka smażymy w oleju na złocisty kolor.
Jajka w panko podajemy z ulubionymi kanapkami lub zjadamy solo.