Jajka w panko
Lubella
Jajka w chrupiącej panierce panko to idealny wybór Wielkanoc. Są wyjątkowo smaczne i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych jajek wielkanocnych. Idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie ulubionego sosu. Doskonale pasują również do kanapek lub wiosennych sałatek. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
192
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jajka w chrupiącej panierce panko to idealny wybór Wielkanoc. Są wyjątkowo smaczne i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych jajek wielkanocnych. Idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie ulubionego sosu. Doskonale pasują również do kanapek lub wiosennych sałatek. Smacznego!
5
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
5 szt. jajka kurze
100 g panko
100 g mąka pszenna lubella
1 szczyp. sól
1 szt. olej do smażenia
Przygotowanie
Cztery jajka gotujemy na miękko. Po ugotowaniu studzimy i obieramy.
Surowe jajko rozbełtujemy w misce i dodajemy sól według uznania. Rozgrzewamy w garnku olej.
Ugotowane jajka na miękko obtaczamy w mące, następnie maczamy w surowym jajku i obtaczamy dokładnie w panko.
Panierowane jajka smażymy w oleju na złocisty kolor.
Jajka w panko podajemy z ulubionymi kanapkami lub zjadamy solo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
192
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
19
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.