Jajka w panko

Lubella
Jajka w panko

0

0 / 0

Jajka w chrupiącej panierce panko to idealny wybór Wielkanoc. Są wyjątkowo smaczne i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych jajek wielkanocnych. Idealnie smakują zarówno samodzielnie, jak i w towarzystwie ulubionego sosu. Doskonale pasują również do kanapek lub wiosennych sałatek. Smacznego!

5

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

5 szt. jajka kurze

100 g panko

100 g mąka pszenna lubella

1 szczyp. sól

1 szt. olej do smażenia

Przygotowanie


1

Cztery jajka gotujemy na miękko. Po ugotowaniu studzimy i obieramy.

2

Surowe jajko rozbełtujemy w misce i dodajemy sól według uznania. Rozgrzewamy w garnku olej.

3

Ugotowane jajka na miękko obtaczamy w mące, następnie maczamy w surowym jajku i obtaczamy dokładnie w panko.

4

Panierowane jajka smażymy w oleju na złocisty kolor.

5

Jajka w panko podajemy z ulubionymi kanapkami lub zjadamy solo.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

192

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły