Jajka nadziewane białą kiełbasą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
katarzyna.mon
![Jajka nadziewane białą kiełbasą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2429-1702057627213.jpeg&w=3840&q=75)
Nie wyobrażam sobie świąt bez jajek, kiełbasy i chrzanu. Postanowiłam wszystkie te składniki połączyć w jednym daniu. Jak wyszło? Efekt zaskakująco pyszny!!
0
0 / 0
Nie wyobrażam sobie świąt bez jajek, kiełbasy i chrzanu. Postanowiłam wszystkie te składniki połączyć w jednym daniu. Jak wyszło? Efekt zaskakująco pyszny!!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
6 szt. jaja l
200 g biała kiełbasa parzona
2 łyżecz. chrzan krakus
2 łyżka majonez krakus
2 łyżecz. jogurt naturalny
1 szczyp. sól, pieprz
2 łyżka natka pietruszki
Przygotowanie
Jajka włożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować około 8 minut. Wystudzone jajka dzielimy na połowę - razem ze skorupką. Z każdego wydrążamy żółtko.
Białą kiełbasę mielimy w maszynce na najdrobniejszym sitku. Żółtka rozgniatamy widelcem i dodajemy do zmielonej kiełbasy. Następnie dodajemy chrzan, majonez, jogurt naturalny i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Farsz przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wyciskamy na jajka, lub nakładamy łyżeczką. Przechowujemy w lodówce pod przykryciem.