Jajka na wiosenny sposób

agf
Jajka na wiosenny sposób

0

0 / 0

Jajka, które w takiej formie podania prezentują się bardzo ciekawie na wielkanocnym stole. Do tego zaskakują nieoczekiwanym, orzeźwiającym i pełnym wiosny smakiem.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

6 szt. jaja l

6 plaster szynka wędzona

0.50 szt. ogórki konserwowe krakus

6 łyżka majonez krakus

1 szczyp. sól, pieprz

0.50 pęcz. szczypiorek

Przygotowanie


1

Jajka gotujemy w skorupkach na twardo. Po ostudzeniu obieramy.

2

Odcinamy czubek jajka, a potem łyżeczką/nożem wydrążamy środek żeby została sama otoczka z białka. (Najbardziej czasochłonna i precyzyjna część).

3

Część wydrążoną z jajek bardzo drobno siekamy i wkładamy do miski. W drobną kostkę kroimy też grube plastry szynki, szczypiorek cienki i pół małego ogórka. Dodajemy majonez, sól, pieprz, całość mieszamy.

4

Faszerujemy taką masą jajka, robiąc też spory czubek z farszu i obficie dekorujemy zielono-różowymi kiełkami rzodkiewki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

303

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły