Jajka na wiosenny sposób
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
agf
![Jajka na wiosenny sposób](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975569982.jpeg&w=3840&q=75)
Jajka, które w takiej formie podania prezentują się bardzo ciekawie na wielkanocnym stole. Do tego zaskakują nieoczekiwanym, orzeźwiającym i pełnym wiosny smakiem.
0
0 / 0
Jajka, które w takiej formie podania prezentują się bardzo ciekawie na wielkanocnym stole. Do tego zaskakują nieoczekiwanym, orzeźwiającym i pełnym wiosny smakiem.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
6 szt. jaja l
6 plaster szynka wędzona
0.50 szt. ogórki konserwowe krakus
6 łyżka majonez krakus
1 szczyp. sól, pieprz
0.50 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
Jajka gotujemy w skorupkach na twardo. Po ostudzeniu obieramy.
Odcinamy czubek jajka, a potem łyżeczką/nożem wydrążamy środek żeby została sama otoczka z białka. (Najbardziej czasochłonna i precyzyjna część).
Część wydrążoną z jajek bardzo drobno siekamy i wkładamy do miski. W drobną kostkę kroimy też grube plastry szynki, szczypiorek cienki i pół małego ogórka. Dodajemy majonez, sól, pieprz, całość mieszamy.
Faszerujemy taką masą jajka, robiąc też spory czubek z farszu i obficie dekorujemy zielono-różowymi kiełkami rzodkiewki.